ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκδήλωση για αμπελοπούλια: «Οι ακτιβιστές θα μας βρουν μπροστά τους» (Vid)

Οι προειδοποιήσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες βράδυ στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες κυνηγοί εκφράζοντας την αντίθεση τους στη νομοθεσία Περί Προστασίας και Διατήρησης των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων, που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Ιούνιο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το "Κίνημα Αμμόχωστος - Διεκδικώ", στην παρουσία και βουλευτών, ενώ κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε συλλογή υπογραφών των παρευρισκομένων, με στόχο την απαγόρευση της δράσης των ξένων ακτιβιστών της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "CABS".

Σε ομιλία του ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Ομάδας που διοργάνωσε την εκδήλωση Κώστας Κρασσάς ανέφερε ότι «ζητούμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, ζητούμε ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, οι Κύπριοι κυνηγοί ζητούν ίσα δικαιώματα με τους Ευρωπαίους».

Πρόσθεσε ότι η ποινή που έχει καθοριστεί, για τη χρήση μιμητικής συσκευής «είναι εξωφρενική», σημείωσε πως «επιβάλλεται να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ενδημικού και αποδημητικού κυνηγίου», είπε ότι «θέλουμε το ίδιο δικαίωμα με τους Ευρωπαίους κυνηγούς, δηλαδή να θηρεύουμε ισομερώς όλα τα μεταναστευτικά θηράματα» και ανέφερε πως η Κύπρος «είναι σχεδόν εκτός των διαδρόμων μετανάστευσης των πουλιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να θηρεύουμε ισομερώς τα πουλιά που οι υπόλοιποι κυνηγοί απολαμβάνουν».

Παράνομη η δράση των ακτιβιστών

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι η παρανομία πρέπει να τιμωρείται, απ' όπου κι αν προέρχεται. Παράνομους, όμως, θεωρεί και τους ακτιβιστές της οργάνωσης CABS, λόγω της εισόδου τους σε ξένες περιουσίες, για να «ξηλώσουν» ξόβεργα και δίχτυα.

Μάλιστα, ο κ. Πυρίλλης προειδοποίησε ότι, την επόμενη φορά που ακτιβιστές θα εισβάλουν στην περιουσία πολιτών για έρευνα και επιχείρηση, οι πολίτες θα αντιδράσουν.

Ακούστε την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του ΡΙΚ:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση