ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες ντροπής! Ακάμας όπως λέμε σκουπιδότοπος Κοτσιάτη (pics)

Αφήνουν πίσω τους καρέκλες, φουκούδες και σακούλια με σκουπίδια

Κανένας σεβασμός, περιβαλλοντική συνείδηση αγνοείται και ο εθνικός πλούτος του Ακάμα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο. Ο μεγάλος αριθμός παραθεριστών και κυρίως ο τρόπος που συμπεριφέρονται άρχισε να προκαλεί μεγάλα προβλήματα αφού αφήνουν πίσω τους καρέκλες, φουκούδες και σακούλια με σκουπίδια όπου φτάσουν.

Δύο φορές την εβδομαδα τέσσερα άτομα από το κοινοτικό συμβούλιο το Νέου Χωριού στον Ακάμα επισκέπτονται τις παραλίες από την Fontana Anorosa μέχρι τον Κάμπο του Σουλιού.

Κάθε φορά φεύγουν αφού έχουν συγκεντρώσει περίπου 3 τόνους σκουπιδιών.

Καρέκλες πεταμένες, φουκούδες, σακούλια με σκουπίδια μετατρέπουν κάθε εβδομάδα τον εθνικό μας πλούτο σε σκουπιδότοπο.

Μιλώτας στην «Κ» ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και που δημιουργεί η ασυνειδησία μερίδας επισκεπτών της περιοχής.

«Δένουν τα σκουπίδια σε θάμνους και φεύγουν. Ποιον περιμένουν να τα μαζέψει;» διερωτάται αγανακτισμένος.

Την ίδια ώρα το τμήμα Δασών αναφέρει οτι πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους. Ωστόσο η κατάσταση κάθε καλοκαίρι είναι εκτός ελέγχου, κάτι που καταδεικνύουν και οι φωτογραφίες που δείχνουν μια τουλάχιστον τραγική εικόνα για το επίπεδο κάποιων εξ ημών. Ιδιαίτερα όταν κάποιοι έχουν φτιάξει και δικές τους δημόσιες τουαλέτες στις παραλίες.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να περιμένει την επίλυση μέσω του σχεδιου για το εθνικό πάρκο. Ως εκ τούτου, αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Βουλής από τον κοινοτάρχη Νέου Χωριού με επιστολή του, προς τους βουλευτες Πάφου και τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, η οποία αναμένεται να σταλεί την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X