ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες από το Cyprus Pride 2018

Το μήνυμα που έστειλε η Φουρέιρα

Την Κυριακή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Cyprus Pride 2018, με πολιτικά πρόσωπα, επωνύμους και πλήθος κόσμου να δίνουν το ''παρών'' τους. Στην μεγάλη εκδήλωση για την στήριξη των δικαιωμάτων της Accept - LGBT Cyprus, βρέθηκε και η Ελένη Φουρέιρα ξεσηκώνοντας το κοινό με το Fuego και άλλα τραγούδια της!

''Να είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σας πει πώς θα λέγεστε στην ταυτότητά σας'', είπε η εκρηκτική τραγουδίστρια μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή.

Το φετινό Pride επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των τρανς ατόμων και στην προώθηση της ψήφισης της νομοθεσίας που αφορά ταυτότητα φύλου, έκφραση φύλου και χαρακτηριστικά φύλου.

Ο πρόεδρος της ΛΟΑΤI Νικόλας Τρύφων στην ομιλία του κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει τα μέλη της οργάνωσης και να υιοθετήσει νόμο που να προνοεί πώς το φύλο είναι μία προσωπική επιλογή του ανθρώπου: "Δεν μας χωρίζει η διαφορετικότητα του κάθε ενός. Δεν αναιρεί η μια ταυτότητα την άλλη. Όλοι είμαστε εδώ για ένα νησί που πονούμε και θέλουμε να βλέπουμε να πηγαίνει μπροστά. Θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη. Καιρός για όραμα, καιρός για δράση, καιρός για θάρρος".

Εκ μέρους της Κυβέρνησης η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ανέφερε ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην προάσπιση ελευθερίας έκφρασης στην κάθε της μορφή και γι' αυτό προχωρεί προς τη δημιουργία εθνικής επιτροπής προώθησης πολυπολιτισμικότητας και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Όπως δήλωσε η Υπουργός: "Η εν λόγω επιτροπή πέραν των άλλων δράσεων θα αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων με στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων και της ομοφοβίας".

Με πληροφορίες από must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση