ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκύκλιος ΠΟΕΔ: Αυτά είναι τα 7 πρώτα μέτρα αντίδρασης

Στην δημοσιότητα η Εγκύκλιος

Αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου η Εγκύκλιος που εξέδωσε η ΠΟΕΔ και θα αναγνωστεί κατά την έκτακτη συνεδρία του Διδασκαλικού Συλλόγου το πρωί της ίδιας μέρας.

Στο εξώφυλλο, φωτογραφία του οποίου ανέρτησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγράφεται ότι οι οδηγίες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά από όλα τα μέλη, ενώ προτρέπει όλους για αγώνα διαρκείας, μέχρι το τέλος.

Διαβάστε, επίσης: Από σήμερα, Ελληνική - Τι ισχύει για τους πελάτες του Συνεργατισμού

Στο σχόλιό του, που συνοδεύει την εικόνα, ο κ. Φυλακτού, γράφει τα ακόλουθα:

«Έτοιμη η Εγκύκλιος της ΠΟΕΔ προς τα σχολεία στην οποία αναφέρονται τα πρώτα μέτρα αντίδρασης, που εξαναγκάστηκε να λάβει η Οργάνωση, στις ετσιθελικές αποφάσεις του ΥΠΠ και της Κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά αφορούν την πρώτη εβδομάδα 3-7 Σεπτεμβρίου 2018.

Προσπάθεια των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων είναι να μην πληγούν κατά το δυνατό τα παιδιά ή να πληγούν το λιγότερο.

Στις 7 π.μ. θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!»

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ

Τα εφτά πρώτα μέτρα αντίδρασης

1. Όλοι οι εκπαιδευτικοί (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) παραμένουν στα σχολεία που είναι τοποθετημένοι και δεν εξέρχονται από αυτά για να συμμετάσχουν σε οποιεσδήποτε δράσεις (επιμόρφωσης, συντονισμού ή άλλες) που τους καλεί το Υπουργείο Παιδείας.

2. Οι εκπαιδευτικοί (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) δεν θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Επιμόρφωση (Διήμερο Εκπαιδευτικού) είτε εντός είτε εκτός της σχολικής μονάδας. Αντί αυτής, καλούμε τις Διευθύνσεις και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους των σχολείων να πραγματοποιήσουν επιπλέον, εμβόλιμες, συνεδρίες προσωπικού για το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας & Υγείας στους σχολικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, να μελετήσουν τη σχετική Νομοθεσία Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Νόμοι του 1996 έως (Αρ. 2) του 2015, που αναφέρονται πιο κάτω, αλλά και τις σχετικές Εγκυκλίους της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνονται στην Αρχική Εγκύκλιο του ΥΠΠ. Τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί, οι απορίες και οι ασάφειες που ενδέχεται να προκύψουν να αποσταλούν, από όσα σχολεία το επιθυμούν, στην ΠΟΕΔ η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να τα αξιοποιήσει στις συναντήσεις που θα έχει με το ΥΠΠ για το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας & Υγείας. 

3. Οι Διευθύνσεις των σχολείων θα αποστείλουν επιστολή (την οποία θα ετοιμάσει η ΠΟΕΔ και θα προωθήσει στα σχολεία) στην Αρμόδια Αρχή απαιτώντας να δοθούν σε κάθε σχολική μονάδα Πιστοποιητικά Καταλληλότητας για όλους τους χώρους εντός του σχολείου (αίθουσες διδασκαλίας, γήπεδα, αυλή κ.ά.).

4. Μέχρι την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, οι Διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων ΔΕΝ θα προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε ενέργειες ή/και διαδικασίες που σχετίζονται με τα πιο κάτω:
I. Σχολικό πρόγραμμα, κατανομή τάξεων και μαθημάτων.
II. Έλεγχος και διανομή βιβλίων ή/και γραφικής ύλης στις τάξεις.
III. Έλεγχος υλικών περιουσίας ή/και μεταφορά τους στις τάξεις (π.χ. Η/Υ).
IV. Ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από το προσωπικό.
V. Επικοινωνία με τα οικεία Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας και αποστολή στοιχείων ή/και εγγράφων που σχετίζονται με διάφορες πληροφορίες για τη σχολική μονάδα. Το μόνο έντυπο που θα αποσταλεί προς τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας είναι το έντυπο ανάληψης καθηκόντων από το προσωπικό του σχολείου.

5. Σύσταση σε κάθε σχολική μονάδα Επιτροπής Αγώνα την οποία θα συντονίζει ο Τοπικός Υπεύθυνος ΠΟΕΔ. Η Επιτροπή Αγώνα θα είναι ο σύνδεσμος του κάθε σχολείου με την ΠΟΕΔ.

6. Τα μηνύματα του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη δεν θα διαβάζονται και δεν θα διανέμονται ούτε στα παιδιά ούτε και στο Διδασκαλικό Σύλλογο.

7. Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ, με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση του ΔΣ της Οργάνωσης για να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, περιλαμβανομένων και απεργιακών, για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, μετά τις ετσιθελικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018. Οι λεπτομέρειες για την Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X