ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έφυγε» ο πρώην ποδοσφαιριστής, Νίκος Τσιαλής

Και μία μεγάλη μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 74 ετών ο Νίκος Τσιαλής, μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου και ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας τη δεκαετία του ’60.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου αναφέρει ότι «ο Νίκος Τσιαλής θεωρείται μία από τις μεγάλες μορφές τής κυπριακής δημοσιογραφίας και εργάστηκε στον Φιλελεύθερο για τέσσερις δεκαετίες, από τις αρχές του ’70 μέχρι το 2014».

Προσθέτει ότι «στο συγκρότημα του Φιλελευθέρου ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και μεταξύ άλλων έγραφε για χρόνια το ρεπορτάζ της Ομόνοιας και των μικρών κατηγοριών, ενώ, πέραν του ποδοσφαίρου, κάλυπτε και τα υπόλοιπα αθλήματα, με παρουσία σε εκατοντάδες δημοσιογραφικές διασκέψεις όλων των σπορ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά του εκλιπόντος στην αθλητική δημοσιογραφία είναι ανεκτίμητη και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΚ από το 1997 μέχρι το 2014, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα και μετά την αποχώρησή του παρέμεινε κοντά στο συμβούλιο, συνεισφέροντας με διάφορους τρόπους».

«Η προσφορά του στη δράση της οργάνωσης υπήρξε τεράστια και δεν μπορεί να χωρέσει σε μερικές γραμμές» αναφέρει η ΕΑΚ η οποία εκφράζει συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Νίκου Τσιαλή ανακοινώνοντας ότι θα παρευρεθεί σύσσωμο στην κηδεία του εκλιπόντος. Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νίκος Τσιαλής πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα τη σεζόν 1962-63, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ και επιθετικός. Νεαρό τον παρομοίωσαν με τον Αγησίλαο Τσιαλή, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «νέο Τσιαλή». Έκτοτε του κόλλησαν το παρατσούκλι «Τσιαλής», το οποίο στην πορεία ουσιαστικά εξελίχθηκε σε επίθετο.

Ο Νίκος Τσιαλής ήταν μέλος της ομάδας κατά τη σεζόν που οι πράσινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, το 1965-66, ενώ το 1966, κατά την πρώτη εμφάνιση της Ομόνοιας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, αγωνίστηκε απέναντι στη Μόναχο 1860.

Αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο τη σεζόν 1967-68 λόγω τραυματισμού. Την περίοδο 1972-73 υπηρέτησε στο Δ.Σ. της Ομόνοιας ως έφορος ποδοσφαίρου. Επίσης, υπήρξε δραστήριο μέλος των Παλαίμαχων της Ομόνοιας για δεκαετίες.

Ο Νίκος Τσιαλής κατά το 1963-64 εγκατέλειψε προσωρινά το ποδόσφαιρο, για να τρέξει στο πρώτο κάλεσμα της πατρίδας, υπηρετώντας στα «πράσινα μπερέ».

Τον Ιούνιο του 1964 κατετάγη από τους πρώτους στη νεοσύστατη Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και στη συνέχεια στα εφεδρικά ΕΤΕ ως υπολοχαγός και στην Εθνοφυλακή ως έφεδρος λοχαγός, αποκτώντας και το δεύτερο παρατσούκλι του, αυτό του «Στρατηγού».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X