ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφυγε από την ζωή ο Ανδρέας Σοφοκλέους

Συγκλονισμός και θλίψη στο ΓΤΠ

Με συγκλονισμό και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του πρώην Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), Ανδρέα Σοφοκλέους.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους υπηρέτησε στο ΓΤΠ για πάνω από 26 χρόνια, διετέλεσε Διευθυντής του από 1991-1995 και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε όλους σχεδόν τους τομείς δραστηριοτήτων του. Ήταν ένας πολύ δραστήριος και ενεργητικός άνθρωπος που εργάστηκε άοκνα, ιδιαίτερα στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων, της διαφώτισης για το Κυπριακό και των σχέσεων με τους Απόδημους Κύπριους.

Ο ήρεμος τρόπος που αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις και το γνωστό σε πολλούς από εμάς πλατύ χαμόγελό του, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους, τόσο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο ΓΤΠ όσο και μετά την αφυπηρέτησή του, κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις στους τομείς της Διαφώτισης, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Θεωρείται ο κυριότερος μελετητής της ιστορίας του κυπριακού Τύπου και της δημοσιογραφίας στη χώρα μας και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο, με πολλές δεκάδες τόμους βιβλίων για αυτά τα θέματα.

Το κενό που αφήνει ο πρόωρος και αδόκητος θάνατος του Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος ήθελε και μπορούσε να προσφέρει ακόμη πολλά, είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανδρέα Σοφοκλέους.

Η κηδεία θα τελεστεί από τον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα, αύριο, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στις 5 μ.μ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X