ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφημερίδα Αφρίκα: «Χρεοκόπησε ο Ερντογάν, εμείς τα πληρώνουμε»

Χαώδης παραμένει παραμένει η κατάσταση στα κατεχόμενα

Η χαώδης κατάσταση που δημιουργήθηκε κυρίως στα «δημόσια» νοσηλευτήρια αλλά και σε άλλες «κυβερνητικές» υπηρεσίες μετά την απόφαση για μείωση του ποσού που καταβάλλεται για υπερωρίες και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συντεχνιών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από την «κυβέρνηση» αποτελούν τα δύο κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Αναφορές γίνονται και στις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα λόγω της «εορτής της νίκης» που εορτάζεται στην Τουρκία στις 30 Αυγούστου αλλά και στα αποτελέσματα της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Τρίτη το βράδυ.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Χρεοκόπησε ο Ερντογάν, εμείς τα πληρώνουμε» αναφέρεται στην κατάσταση στα κατεχόμενα λόγω της οικονομικής κρίσης και κατηγορεί την Τουρκία και τον Ερντογάν ότι ως αποτέλεσμα των δικών τους αποφάσεων και κινήσεων οδηγήθηκε η Τουρκία στη χρεοκοπία, εξέλιξη που επηρεάζει και τα κατεχόμενα. Αλλού προβάλλει τις αντιδράσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συντεχνιών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η απόφαση της μη καταβολής υπερωριών. Γράφει ακόμα ότι, στις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία της πλατφόρμας συντεχνιών προς τη «βουλή».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αδιέξοδο για τις υπερωρίες» αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για μείωση των υπερωριών και στις πορείες διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου. Γράφει ακόμα ότι σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σήμερα στα κατεχόμενα, ανήμερα της «ημέρας της νίκης», 92ης επετείου από τη νίκη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1922. Αλλού αναφέρει ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και των φοιτητικών εστιών στο παράνομο πανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Άδειασαν τα νοσοκομεία» γράφει ότι οι συντεχνίες των νοσηλευτών και μαίων αποφάσισαν να μην δουλεύουν υπερωρίες μετά και την απόφαση για μείωση του ποσού που καταβάλλεται για υπερωρίες με αποτέλεσμα τα «κρατικά» νοσηλευτήρια να αδειάσουν. Αλλού γράφει ότι παρά το γεγονός ότι το «τμήμα» οδικών μεταφορών μεταφέρθηκε στο κτήριο των «τ/κ αερογραμμών» εντούτοις ακόμα οι πολίτες ταλαιπωρούνται και περιμένουν ώρες για να εξυπηρετηθούν. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη Βρετανίδας υπηκόου, που διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια στα κατεχόμενα, η οποία δημοσίευε βίντεο σε πορνογραφικές ιστοσελίδες των θετών της παιδιών.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Και στα νοσοκομεία επικρατεί ένα χάος» γράφει ότι η απόφαση της «κυβέρνησης» για μείωση των υπερωριών οδήγησε τις συντεχνίες των νοσηλευτών στην απόφαση να μην παραμένουν για υπερωριακή εργασία με αποτέλεσμα τα δημιουργηθεί χάος στα «κρατικά» νοσηλευτήρια λόγω έλλειψης προσωπικού. Αναφέρει ακόμα ότι, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έχουν αυξηθεί οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του «προέδρου» της συντεχνίας των λεωφορειούχων Φουάτ Τοπάλογλου, ο οποίος είπε ότι τα λανθασμένα οικονομικά μέτρα της «κυβέρνησης» μπορεί να οδηγήσουν και τα μέλη της συντεχνίας σε απεργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X