ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντόπισαν μέχρι και κινητό στο βυθό της Λεμεσού (Pics)

«Να κρατήσουμε όσο πιο καθαρό το βυθό αλλά και τις ακτές, τις παραλίες και τη θάλασσα μας»

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού επιχειρεί να επιλύσει η Κυβέρνηση η οποία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, έχει εγκρίνει για το σκοπό αυτό, κονδύλι ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ.Νικολαϊδης, "το πρόβλημα της ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της Λεμεσού, αλλά και ευρύτερα, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί την πόλη μας τα τελευταία χρόνια", προσθέτοντας ότι μετά από συντονισμό με αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, διευθετήθηκε όπως αναβαθμιστεί η επιτήρηση και η διαδικασία καταστολής της ρύπανσης "εάν και εφόσον αυτή εμφανιστεί, μέσα από την αξιοποίηση εμπειρογνωμόνων και εταιρειών που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα".

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Μεταφορών και η Κυβέρνηση γενικότερα, στηρίζουν την προσπάθεια, εγκρίνοντας ένα κονδύλι ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, για επίλυση του προβλήματος εκεί και όπου εμφανίζεται και που θα αφορά τη θαλάσσια περιοχή από το λιμάνι Λεμεσού μέχρι και τη Μονή.



Οι δηλώσεις του κ. Νικολαΐδη έγιναν με αφορμή την εκστρατεία καθαρισμού του βυθού που οργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού συνεχάρη και ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του, η οποία "μπαίνει πλέον πάνω στη βάση ενός ετήσιου θεσμού".

Οι έφεδροι βατραχάνθρωποι, συνέχισε, αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Λεμεσό και την έγνοια τους για το περιβάλλον και "στέλνουν ισχυρά μηνύματα ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, στο να κρατήσουμε όσο πιο καθαρό το βυθό αλλά και τις ακτές, τις παραλίες και τη θάλασσα μας".



Από την πλευρά του, ο ΓΓ του Συνδέσμου, Σάββας Μηνά, είπε πως η εκστρατεία καθίσταται πλέον θεσμός και ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται σε όλες τις παράλιες Επαρχίες, με καθαρισμό που ξεκίνησε χθες στην Πάφο, ενώ συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε Αμμόχωστο και Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, οι βατραχάνθρωποι απομάκρυναν από το βυθό τενεκεδάκια αναψυκτικών, μπουκάλια και άλλα άχρηστα αντικείμενα, ενώ εντόπισαν μέχρι και κινητό τηλέφωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X