ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εδώ Λεμεσός! Στην τελική ευθεία για το Καρναβάλι

«Απέραντο πανηγύρι διασκέδασης»

Με τον καρναβαλίστικο διάκοσμο να παίρνει σιγά σιγά τη θέση του σε κεντρικά σημεία της πόλης, η Λεμεσός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το 11ήμερο ξεφάντωμα των εκδηλώσεων του Λεμεσιανού Καρναβαλιού , που θα αρχίσει την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση.

Σε διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, κάλεσε όλους να επισκεφθούν τη Λεμεσό και να αφήσουν στην άκρη "τις έγνοιες, τις σκοτούρες και τα προβλήματα" και να ζήσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς, σε ένα "απέραντο πανηγύρι διασκέδασης".

"Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να έρθουν στη φιλόξενη Λεμεσό, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί και να ανεφοδιαστούν με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον", είπε και πρόσθεσε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε αυτό το κουράγιο και τη δύναμη, για να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής μας.

Ο κ.Νικολαϊδης είπε ακόμη ότι οι φετινές καινοτομίες είναι πολλές και σημαντικές και αποτελούν προϊόν διαδικασίας δημόσιας συζήτησης με εκατοντάδες καρναβαλιστές της πόλης, ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί ώστε να γίνονται αλλαγές και βελτιώσεις κάθε χρόνο για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων.

"Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και στη συλλογική σοφία που το διαμόρφωσε στην πορεία του χρόνου, το φετινό καρναβάλι εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, έτσι ώστε να αναβιώσουν τα παλιότερα στοιχεία που εξέλιπαν και να περιοριστούν στοιχεία που ίσως να είχαν δημιουργήσει μια πολιτιστική κόπωση", συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στις καινοτομίες περιλαμβάνεται η δημιουργία λογότυπου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, που ήδη παρουσιάστηκε σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη για τη δημιουργία Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Πάνος Σολομωνίδης.

Στις καινοτομίες θεωρείται και το γεγονός ότι για πρώτη φορά δυο γυναίκες θα είναι Βασίλισσες του Καρναβαλιού, οι καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη. Οι Βασίλισσες της χαράς και της τρέλας θα κάνουν πανηγυρικά την είσοδο τους στο κέντρο της πόλης, τη Τσικνοπέμπτη, στις 19:00. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων για τον πρώτο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού αναφέρθηκε επίσης στο διαγωνισμό σύνθεσης καντάδας που είχε εξαγγελθεί πέρσι και που στις 24 Φεβρουαρίου θα γίνει παρουσίαση των επικρατέστερων καντάδων και βράβευση των νικητών (Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:00).

Συνέχεια δίνεται φέτος στην αναβίωση παλιών καρναβαλίστικων αρμάτων του καλλιτέχνη- κατασκευαστή Κώστα Μαυρογένη, τα οποία θα παραδοθούν στο Δήμαρχο σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο 2 Μαρτίου (20:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. Πρόκειται για τα άρματα "Ο Διογένης ψάχνει καρναβαλιστική" και "Αμερική και Ρωσία μας παίζουν μαριονέτες". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί για την προσφορά του ο γνωστός μαέστρος Μαρίνος Μιτέλλας.

Μετά την περσινή επιτυχία, ο Δήμος Λεμεσού και η Αρχή Λιμένων συνδιοργανώνουν ξανά παιδικό καρναβαλίστικο πάρτι, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, το οποίο θα ακολουθήσει της Παιδικής Καρναβαλίστικης Παρέλασης. Διοργανώνεται επίσης, για δεύτερη χρονιά, ο υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός των ερωτευμένων, στις 6 Μαρτίου (21:00), στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Το πρόγραμμα των καρναβαλίστικων περιλαμβάνει μια σειρά από καρναβαλίστικες εκδηλώσεις με κανταδόρους, που θα τραγουδούν σε διάφορα σημεία της πόλης, εκθέσεις καρναβαλίστικης μάσκας και κουστουμιών, τους καθιερωμένους καρναβαλίστικους χορούς της Τρίτης (5/3) και της Πέμπτης (7/3), στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, τη βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη (7/3) κ.α.

Αποκορύφωμα του 11ήμερου ξεφαντώματος δεν είναι άλλο από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` , την Κυριακή 10 Μαρτίου, η οποία θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα φώτα τροχαία Πολεμιδιών. Η Λεμεσός αποχαιρετά το καρναβάλι, στις εννέα το βράδυ της ίδιας μέρας, με τον υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό στην πλατεία του παλιού λιμανιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X