ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Βίκλα-Κλωνάρι

Τι ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες

Χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Βίκλα-Κλωνάρι της επαρχίας Λεμεσού, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε, επίσης: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αψιού και Βίκλα-Κλωνάρι (Χάρτης)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 59χρονο και τον επιστάτη του. Όπως ανέφερε, ανακρινόμενος, ο 59χρονος, εκτελούσε εργασίες κοπής ξηρών χόρτων με χορτοκοπτική μηχανή, κατόπιν οδηγιών του επιστάτη του, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Οι δύο άντρες κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα γεγονότα

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Αψιού της επαρχίας Λεμεσού, κλήθηκαν για αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς στις κοινότητες Βίκλα και Κλωνάρι, την οποίαν κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο σε περίοδο μιας περίπου ώρας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα οκτώ πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στην Αψιού, τα τέσσερα κλήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Βίκλα - Κλωνάρι, που ξέσπασε γύρω στις 13:30.

Λόγω της άμεσης επέμβασης των πτητικών μέσων, αλλά και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μέχρι τις 14:40, ενώ τέσσερα πτητικά μέσα παραμένουν στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, όπου συνεχίζεται το έργο πυρόσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X