ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Λεωνίδη: Άλλες οκτώ ημέρες κράτηση στους οδηγούς των εκτελεστών

Άφαντοι παραμένουν ακόμη οι δράστες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν εκ νέου ο 25χρονος Ρώσος και ο 26χρονος Γεωργιανός, οι οποίοι συνελήφθηκαν πρώτοι, την 9η Φεβρουαρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του Έρνεστ Λεωνίδη 47χρόνων που διαπράχθηκε την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό. Το Δικαστήριο διέταξε όπως ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης των δύο για άλλες 8 ημέρες. Οι δύο ύποπτοι, που φέρονται να ήταν τα πρόσωπα που οδήγησαν τους εκτελεστές στο εστιατόριο όπου βρισκόταν το θύμα, εκτιμάται ότι είχαν στενές επαφές με τους τρεις καταζητούμενους.

Οι ίδιοι αρνούνται εμπλοκή στο έγκλημα, ενώ η οι ανακριτές θεωρούν ότι οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που συνεχίζουν να συλλέγουν δείχνουν το αντίθετο. Οι δύο είναι ύποπτοι για συνομωσία, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών.

Την ίδια στιγμή ο 36χρονος Λεττονός που κρατείτο για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του. Όπως διαπιστώθηκε, ο 36χρονος επιχειρηματίας, είχε απλά δανείσει σε 28χρονο καταζητούμενο για την ίδια υπόθεση, το αυτοκίνητο του, ένα Range Rover, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους καταζητούμενους πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία.

Για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση 32χρονη Λεττονή, η οποία φέρεται να είχε βοηθήσει στη μεταφορά των εκτελεστών, οι οποίοι παραμένουν ακόμη άφαντοι παρά τις έρευνες της αστυνομίας. Εκτιμάται ότι οι δράστες παραμένουν ακόμη στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με την Αστυνομία να ζητά τη βοήθεια του κοινού για εντοπισμό και σύλληψη τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X