ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Αποστολίδη: Εξέλιξη με την δίκη του 22χρονου υπόπτου

Που θα δικαστεί τελικά ο Ερτίντς Σέντουρκ

Δεν υπάρχει «νομικό πλαίσιο» που να καλύπτει τη μεταφορά του 22χρονου υπόπτου Ερτίντς Σέντουρκ, από την Τουρκία, στα κατεχόμενα για να δικαστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Ελληνοκύπριου Σολωμού Αποστολίδη, σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι ο ύποπτος θα παραδοθεί στις κατοχικές αρχές για να δικαστεί σε «δικαστήριο» του ψευδοκράτους, η κ. Μπαϊμπάρς είπε ότι δεν θα παραδοθεί στις κατοχικές αρχές λόγω «νομικών κωλυμάτων» ο Σεντούρκ αλλά θα δικαστεί σε τουρκικό δικαστήριο.

«Ο ύποπτος είναι Τούρκος υπήκοος και για το λόγο αυτό θα δικαστεί στη χώρα του» είπε η «υπουργός» προσθέτοντας ότι, μόνο αν ο ίδιος ο ύποπτος ζητήσει να δικαστεί στα κατεχόμενα, τότε θα γίνουν οι διαδικασίες που χρειάζονται για να γίνει αυτό και μόνο τότε μπορεί να μεταφερθεί στα κατεχόμενα για να δικαστεί.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι καταθέσεις αλλά και όλα τα στοιχεία που έχει η «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας θα παραδοθούν εντός των επόμενων ημερών στην τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κίπρις», οι «αρχές» του ψευδοκράτους δεν έχουν ζητήσει τη μεταφορά του υπόπτου στα κατεχόμενα και έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να παραδώσουν ότι έχουν στα χέρια τους που αφορά στην υπόθεση στις τουρκικές αρχές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση