ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΝΤ: Στο 4-4,25% ο ρυθμός ανάπτυξης

Δείτε τι δηλώνει ο Επικεφαλής του γραφείου στην Κύπρο Βιτσέντζο Γκούτσο

Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Κύπρο, με αφορμή τη δημοσίευση σήμερα του εαρινού World Economic Outlook (WEO), διευκρινίζει ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό και αφορούν την Κύπρου, είναι παλαιότερα σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε το Ταμείο στις 30 Μαρτίου 2018, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μεταμνημονιακού ελέγχου.

«Ενώ οι προβλέψεις του WEO εξακολουθούν να δείχνουν ελαφρά βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ για την Κύπρο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μεταγενέστερη εκτίμηση κατά τη διάρκεια συζητήσεων του πρόσφατου δευτέρου μεταμνημονιακού ελέγχου, ο σημερινός ταχύς ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης προβλέπεται να συνεχιστεί», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Κύπρου Βιτσέντζο Γκούτσο.

Όπως διευκρινίζει, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 4–4,25 % κατά τη διάρκεια του 2018-2019 κυρίως λόγω μια δεξαμενής μεγάλων κατασκευαστικών έργων με χρηματοδότηση από το εξωτερικό, παρά την κάπως βραδύτερη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω της καλύτερης συμμόρφωσης των νοικοκυριών με τις συμβατικές δανειακές τους υποχρεώσεις.

Αναφέρει επίσης ότι μόνο μεσοπρόθεσμα, η ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί στο 2,5% καθώς τα κατασκευαστικά έργα ολοκληρώνονται σταδιακά.

Σύμφωνα με τις παλαιότερες προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο WEO που δημοσιεύτηκε σήμερα, η κυπριακή οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 3,6% το 2018 και 3% για το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X