ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: Κατέθεσαν φωτογραφίες από την σκηνή του εγκλήματος

Ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία στο Κακουργιοδικείο

Δημήτρης Λουκά

Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα οδηγηθούν εκ νέου οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της δίκης του διπλού φονικού. Με την παρουσίαση τεσσάρων φωτογράφων συνεχίζεται η κυρίως δίκη, μετά την απόσυρση των ενστάσεων του δικηγόρου του Τζιωνή, Αντρέα Αναστασίου.

Live η διαδικασία

13:29 - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Επόμενη δικάσιμος στις 4 Ιανουαρίου 2019, στις 09:00

13:27 - Επτά μάρτυρες θα καταθέσουν την επόμενη φορά

13:26 - Δικηγόρος Μάριου Χατζηξενοφώντος: Γνωρίζετε πότε διόρισε δικηγόρο; 
Μάρτυρας: Όχι, δεν το γνωριζω
Δικηγόρος Χατζηξενοφώντος: Μόνος του ο Μάριος υπέδειξε τις σκηνές με την θέλησή του;
Μάρτυρας: Μάλιστα
Τέλος αντεξέτασης και κατάθεσης του μάρτυρα.

13:25 - Δικηγόρος Τζιωνή: Το ίδιο έγινε και με την νεκροψία της Ντίνας, σωστά;
Μάρτυρας: Μάλιστα, σωστά.
Ολοκλήρωση αντεξέτασης από Αναστασίου.

13:21 - Στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση μας είπατε ότι λάβατε φωτογραφίες ως τεκμήριο, ήταν παρούσα η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου. Σας υποδείκνυε ποιες φωτογραφίες να παίρνατε; ρωτά ο δικηγόρος.
Ο μάρτυρας απαντά, «Μάλιστα. Από ότι θυμούμαι λάμβανε και σημειώσεις»

13:17 - Ξεκινά η αντεξέταση από τον δικηγόρο του Τζιωνή

13:13 - Επανέναρξη της διαδικασίας. Ο Ιωάννου αναφέρεται στις σκηνές στην οδό Ζαλόγγου στις 25/4 πιάσαμε τέσσερα τεκμήρια, είπε. Σχετικά με τις 29/4 αφορά τεκμήρια που πιάσαμε μετά από υποδείξεις του Μάριου Χατζηξενοφώντος

12:14 - Διάλειμμα 40 λεπτών - Διακοπή της διαδικασίας, μετά από ένσταση του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή. Ο Ανδρέας Αναστασίου ενίσταται σε σχέση με τα δείγματα των εγκληματολογικών ερευνών.

11:57 - Επόμενος μάρτυρας ο λοχίας Στέφανος Ιωάννου. Δίνεται η κατάθεση του δικαστήριο και τέσσερα βιβλιάρια φωτογραφιών. Το πρώτο βιβλιάριο είναι η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου. Δεύτερο βιβλιάριο η μεταθανάτια εξέταση του άτυχου ζεύγους. Τρίτο βιβλιάριο, αφορά υποδείξεις σκήνων από τον Μάριο Χατζηξενοφώντος. Τέταρτο βιβλιάριο φωτογραφίες του οχήματος «ΗΖΕ»

11:51 - Τέλος της αντεξέτασης. Επόμενος μάρτυρας ο αρχιλοχίας Αργύρης Σταμάτη υπηρετείστο ΤΑΕ Λευκωσίας. Παραδίδεται στο δικαστήριο νέο βιβλιάριο φωτογραφιών που λήφθηκαν στις 7/5. Ολοκληρώθηκε η μαρτυρία 

11:44 - Ο δικηγόρος υπεράσπισης ρωτά αν τις φωτογραφίες τις λάμβαναν μετά από υποδείξεις των ιατροδικαστών με τον μάρτυρα να απαντά καταφατικά. Οι υποδείξεις γίνονταν από την Ελένη (Αντωνίου) και την Χαρά (Σπηλιωπούλου). Ο Ματσάκης απλά παρακολουθούσε την διαδικασία. 
Δικηγόρος Τζιωνή: Κρατούσαν σημειώσεις και οι τρεις ιατροδικαστές; Τις μετρήσεις ποιος τις έκανε;
Μάρτυρας: Μάλιστα, δεν θυμάμαι ποιος τις έκανε.
Ξαναρωτά ο δικηγόρος αν κρατούσε σημειώσεις και ο κύριος Ματσάκης με τον μάρτυρα να απαντά, «Σας έχω πει, κρατούσαν και οι τρεις»

11:33 - Σχεδόν όλες φωτογραφίες έγιναν μετά από υποδείξεις του υπεύθυνου σκηνής. 
Δικηγόρος Τζιωνή: Δεν γνωρίζετε αν κάποιος ακούμπησε το παράθυρό;
Μάρτυρας: Όπως σας είχα πει εγω το φωτογράφισα , δεν μπορώ να ξέρω αν το ακούμπησε κάποιος
Δικηγόρος Τζιωνή: Μόνος σας επιλέξατε τις φωτογραφίες;
Μάρτυρας: Αφού δούμε όλες τις φωτογραφίες διαλέγουμε ποιες θα μπουν στο βιβλιάριο

11:22 - Ξεκινά η αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Τζιωνή

Μας λέτε ότι στις 19/4 λάβατε φωτογραφίες ήταν παρόν και η ιατροδικαστικής Ελένη Αντωνίου, έγιναν υποδείξεις για τις φωτογραφίες που λάβατε;
Μάρτυρας: Μάλιστα
Δικηγόρος Τζιωνή: Υπάρχει στο μπαλκόνι ένα μικρό παράθυρο εσείς δεν μπορείτε να μας πείτε την ώρα που λάβατε ακριβώς; Δεν ακούμπησε κανένας το παράθυρο πριν να λάβετε τη φωτογραφία;
Μάρτυρας: Αν θέλετε ακριβώς την ώρα μπορώ να το δω ψηφιακά, δεν μπορώ να ξέρω αν το ακούμπησε κάποιος πριν.

11:11 - Οι φωτογραφίες στο βιβλιάριο 2 λήφθηκαν στις 25/4 από το υπόγειο της οικίας, τον πάνω όροφο και το παράθυρο του μπάνιου.
Οι φωτογραφίες στο βιβλιάριο 3 λήφθηκαν στις 29/4 στην οδό Ζάλογγου απεικονίζει εσωτερικές φωτογραφίες και το εσωτερικό του μπάνιου. Βιβλιάριο 4 περιέχει φωτογραφίες από την εξέταση του οχήματος (210 φωτογραφίες). Βιβλιάριο 5 εξέταση ενός οχήματος (162 φωτογραφίες). Βιβλιάριο 6 φωτογραφίες από την οδό Σκιάθου 3 (76 φωτογραφίες). Βιβλιάριο 8 εξέταση μοτοποδηλάτου (15 φωτογραφίες). Βιβλιάριο 9 - Εξέταση οχήματος στο εργαστήριο εγκληματολογικών (60 φωτογραφίες). Βιβλιάριο 10 - Φωτογράφιση της Ντίνας Σεργίου στην δεύτερη νεκροτομή. Βιβλιάριο 11 α και β - Φωτογραφίες από τη δεύτερη νεκροτομή του Γιώργου Χατζηγεωργίου

10:57 - Επόμενος μάρτυρας ο φωτογράφος του ΥΠΕΓΕ, αστυφύλακας, Μιχάλης Γεωργίου. Δίνει στο δικαστήριο την κατάθεση του. αποτελεί Η έκθεση του μέρος της κύριας εξέτασης. Παραδίδονται στο δικαστήριο βιβλιάρια με φωτογραφίες. Στις 19/4 λήφθηκαν φωτογραφίες στην οδό Ζαλόγγου με τον δικαστή να βλέπει τις συγκεκριμένες φωτοραφίες. 

10:41

Δικηγόρος Τζιωνή: Στην ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου υπήρχε άτομο Γραφείου Ευημερίας.
Μάρτυρας: Ναι και μετά έφυγε. Ήταν μαζί και η θεια του
Δικηγόρος Τζιωνή: Ο κύριος Ματσακης επενέβη σε αυτή την ιατροδικαστική εξέταση;
Μάρτυρας: Υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ τους
Νέα ερώτηση από τον δικηγόρο υπεράσπιση που ρωτά αν η κυρία Ελένη Αντωνίου συμμετείχε στην εξέταση με τον μάρτυρα να απαντά «Από τι θυμούμαι όχι». Ερώτηση και από τον δικηγόρο της Σάρας, «Ότι σας υποδείχθηκε φωτογράφησες;», με τον Δανιήλ να απαντά, «Μάλιστα».

10:31 - Αντεξέταση του Δανιή από τον δικηγόρο Τζιωνή, που ρωτά τον μάρτυρα αν στις φωτογραφίες που έχει λάβει υπάρχουν ημερομηνίες και ώρες; Με τον φωτογράφο του ΤΑΕ να απαντά καταφατικά. Οτιδήποτε λήφθηκε στις 22/4 υπάρχει σε cd δεν διαγράφηκε καμιά φωτογραφία.

10:15 - Έλαβα φωτογραφίες με την υπόδειξη της Σάρας Σιάμς στην οδό Κέρκυρας 2 στην Αγλαντζιά στις 6/5, αναφέρει ο μάρτυρας.  Δίνονται τα βιβλιάρια των φωτογραφιών στο δικαστή. Σημειώνουν τι παίρνουν

10:07 - Ο δικηγόρος της Σάρας Σιάμς αναφέρει ότι έχει λυθεί το ζήτημα που έφερε την ένσταση αφού τους έχουν δοθεί όλες οι καταθέσεις. Ο Αντρέας Δανιήλ φωτογράφος ΤΑΕ Λευκωσίας στην κατάθεση του αναφέρει ότι, «στην οδό Ζαλόγγου έλαβα φωτογραφίες από την σκηνή του φόνου. 

10:04 – Ξανά στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι επαναρχίζει η δίκη.

09:28 

Οι ενστάσεις έφεραν διάλειμμα 15 λεπτών. 

09:24  

Ένσταση από το δικηγόρο της Σάρας Σιάμς . Δόθηκε μια κατάθεση ενώ υπάρχουν 4 καταθέσεις. Με την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής να απαντά ότι έχει πει στην προηγούμενη δικάσιμο ότι θα φέρει φωτογράφους. 

Δικηγόρος Σάρας Σιάμς: Αν μας δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό μπορεί να αλλάξει η στάση μας.

09:21- Ξεκίνα η διαδικασία. Πρώτη μαρτυρία από τον Αντρέα Δανιήλ που Υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας ως φωτογράφος. Αναφέρει ότι έλαβε αριθμό φωτογραφιών σε σχέση με την υπόθεση τη οποίες έστειλε στο εργαστήριο. 

Όσα έγιναν στην προηγούμενη δίκη

Σε προηγούμενη δικάσιμο, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, έβαλε τον κατηγορούμενο στα «σχοινιά» με τις ερωτήσεις της. Ο Λοΐζος Τζιωνής έκανε την ανατροπή λέγοντας τελικά πως δεν πιέστηκε από τους ανακριτές την μέρα της ανάκρισης του. «Πίεσα τον εαυτό μου για τα ψέματα που έλεγα για τον Λευτέρη».

Στα «σχοινιά» ο Τζιωνής – Έτσι διαλύθηκε η υπεράσπιση του

Θυμίζουμε πως κατά την προηγούμενη δικάσιμο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τεκμήρια που έλαβαν οι αρμόδιοι για την υπόθεση. Αυτά δε που προκάλεσαν ενδιαφέρον ήταν ένα μαχαίρι, κάλτσες που ήταν μέσα στην τσάντα που βρέθηκε στην οδό Σκιάθου 3 και μια μαύρη τρίχα.

Το κρυμμένο σημειωματάριο και το σπίτι «μυστήριο»

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από ένα σπίτι στην περιοχή του Κόρνου. Σημειώνεται πως η πρώτη αναφορά που έγινε για το συγκεκριμένο σπίτι ήταν από τον λοχία Σάββα Σιαμούτη κατά την διάρκεια της κατάθεση του. Σύμφωνα με τον αστυφύλακα Παναγή, από το εν λόγω σπίτι παραλήφθηκαν ένα μαχαίρι, μια άγνωστη φυτική ξηρή ουσία, ένας σπαστήρας καθώς και ένα μεταλλικό μαχαίρι στην πόρτα του ψυγείου. Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι ρόλο διαδραματίζει το σπίτι που βρίσκεται σ’ ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Κόρνου.

Ο μάρτυρας Παναγή αναφέρθηκε και στο βιβλιάριο που εντοπίστηκε σε όχημα που στάληκε για εξετάσεις στο γραφολογικό εργαστήριο της ΥΠΕΓΕ. Ο αστυφύλακας είπε ότι ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, «ήταν μεταξύ πατινιού και τιμονιού» τόνισε προσθέτοντας «δεν το έβαλε κάποιος εκεί για να το αποθηκεύσει». Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου ήταν σκυφτός σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X