ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: Ο δικηγόρος της Σιάμς «περιέπλεξε αδικήματα με δικονομικές εκφάνσεις»

Όσα κατέθεσε η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας στο Δικαστήριο

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τίθενται στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, οι τέσσερις ύποπτοι, σε σχέση με το διπλό φονικό του Στροβόλου, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πολίνα Ευθυβούλου, ενώ στο εδώλιο βρέθηκαν εκ νέου οι Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιάμς, Μάριος Χατζηξενοφώντος και Λευτέρης Σολωμού.

Συνεχής ενημέρωση:

09:29 Τέλος διαδικασίας

09:25 Το δικαστήριο είπε ότι θα απαντήσει στα αιτήματα του δικηγόρου της Σάρας την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί και θα κατατεθούν παραδεκτά γεγονότα.

09:12 Η μάρτυρας κατηγορίας, Πολίνα Ευθυβούλου, αναφέρεται στα αιτήματα του δικηγόρου της Σάρας Σιάμς - Κατά την αγόρευση της, η κα. Ευθυβούλου απέρριψε τη θέση περί ελαττωματικότητας και πολλαπλότητας του κατηγορητηρίου, σημειώνοντας ότι η κάθε κατηγορία που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο αποκαλύπτει μόνο ένα αδίκημα.

Αυτό, ανέφερε, μπορεί να διαπιστωθεί από το δικαστήριο από την όψη και μόνο του κατηγορητηρίου. Όπως υποστήριξε, ένα κατηγορητήριο θεωρείται ελαττωματικό, όταν στις κατηγορίες αποκαλύπτεται πέραν του ενός των αδικημάτων, κάτι που δεν ισχύει με το παρόν κατηγορητήριο, όπως είπε, παραπέμποντας το δικαστήριο σε συγκεκριμένες αυθεντίες και συγγράμματα.

Η κα. Ευθυβούλου υποστήριξε ότι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σωτήρης Αργυρού, έχει περιπλέξει μέσα από την επιχειρηματολογία του, «δεν θα έλεγα εσκεμμένα», ουσιαστικά αδικήματα με δικονομικές εκφάνσεις.

09:05 Εντός της αίθουσας οι κατηγορούμενοι - έναρξη της διαδικασίας


Λεμεσός: Πρώτα έκλεψαν το αυτοκίνητο, μετά το πυρπόλησαν


Σημειώνεται ότι στην διαδικασία της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου, ο δικηγόρος της Σάρας Σιάμς, Σωτήρης Αργυρού, ζήτησε την τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την πελάτισσα του και συγκεκριμένα, ακύρωση όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η πελάτις του, πλην της συνωμοσίας για ληστεία.


Χαλάει ο καιρός από σήμερα


Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Λοΐζος Τζιωνής στην διαδικασίας της 5ης Νοεμβρίου, έκανε την μεγάλη ανατροπή απαντώντας «μη παραδοχή» σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες είχε παραδεχθεί σε πρώτη φάση.


Πάφος - Λιποθυμία μαθητή: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του


Την Δευτέρα, η μάρτυρας κατηγορίας, Πολίνα Ευθυβούλου, ανάφερε στο δικαστήριο ότι υπήρχε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τους συνηγόρους των κατηγορούμενων σε σχέση με μάρτυρες, ενώ θα ετοιμαστεί κείμενο παραδεκτών γεγονότων.

Όπως λέχθηκε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας υπάρχουν 111 μάρτυρες για το διπλό φονικό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X