ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικαστήριο - Διπλό φονικό: «Κινδυνεύει από τον 33χρονο η συμβία του»

Παραμένουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι

Υπό κράτηση παραμένουν οι τέσσερις ύποπτοι, μέχρι τις 13 Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου. Η διαδικασία που άρχισε, λίγο μετά τις 10:30, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14:00. Η διαδικασία σημαδεύτηκε από το θέμα ασφάλειας της 21χρονης, που έθεσε ο δικηγόρος της, λέγοντας ότι κινδύνευε από τον 33χρονο. Μάλιστα, επέμεινε στην αποφυλάκισή της, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Η διαδικασία

Ο συνήγορος της 21χρονης συμβίας του Τζιωνή έθεσε το θέμα της ασφάλειάς της από τον 33χρονο και ζήτησε να μην κάθεται δίπλα του, κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, επέμεινε ότι η πελάτης του κινδυνεύει, παραπέμποντας σε κατάθεση του ετεροθαλούς αδελφού, ότι η κατηγορούμενη κινδυνεύει από τον 33χρονο και θέλει να φύγει από κοντά του.

Ο δικηγόρος της 21χρονης αμφισβήτησε την θέση των ανακριτών ότι η νεαρή βρισκόταν στην σκηνή του εγκλήματος. Μάλιστα, ανέφερε ότι η πελάτης του δεν μπορεί να συνδεθεί με τα αδικήματα που προσπαθούν να της προσάψουν, ώστε να συνεχιστεί η κράτησή της. Το δικαστήριο αναμένεται να λάβει απόφαση μετά τις 13:00.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, ο 33χρονος έδωσε δύο ανακριτικές καταθέσεις, με την ομολογία του να βρίσκεται στην δεύτερη. Αναφέρθηκε εκ νέου ο εντοπισμός του γενετικού του υλικού στο ξίφος, στα παπούτσια, στο ρόπαλο και στο φονικό μαχαίρι.

Σχετικά με την συμβία του Τζιωνή, προέκυψε ότι βρέθηκε DNA της στα παπούτσια και σε ακουστικά που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος. Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ουι σχεδιάστηκε στην παρουσία της η ληστεία. Επίσης υπέδειξε καθρέφτη στον οποίο έκαναν χρήση κοκαΐνης ο 33χρονος και τέταρτος ύποπτος.

Όσο για τον τέταρτο κατηγορούμενο, τον 22χρονο, η συμβία του Τζιωνή ανέφερε, στην κατάθεσή της, ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, κάτι που προκύπτει και από το γενετικό υλικό στο ρόπαλο, καθώς και από τις καταθέσεις των υπολοίπων.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ζήτησε να δει το μαρτυρικό υλικό, καθώς και τις απόψεις της Αστυνομίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς θα εγείρει θέμα σχετικά με την κράτησή της. Ωστόσο, έλαβε την απάντηση από την κατηγορούσα αρχή ότι η εσωτερική αλληλογραφία δεν δίνεται.

Παράλληλα, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως οι τέσσερις παραμείνουν υπό κράτηση, με τον δικηγόρο του 33χρονου να μην φέρει ένσταση.

Ο δικηγόρος της θέτει έντονα το θέμα της ασφάλειας της πελάτη του, με βάσει τα όσα υποσχέθηκε η ίδια στην Αστυνομία.

Η διαδικασία διεκόπη, προκειμένου ο δικηγόρος της να δει το ανακριτικό υλικό.

Στις 13 Ιουνίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Νωρίτερα

Ενώπιον του Δικαστηρίου θα τεθούν ξανά σήμερα, οι τέσσερις συλληφθέντες, που θεωρούνται ύποπτοι για την στυγερή δολοφονία του ζεύγους, Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, στον Στρόβολο.

Φονικό Στροβόλου: Έτσι τους σκότωσε ο Τζιωνής

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο φάκελος της υπόθεσης παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Νομική Υπηρεσία, όπου δόθηκαν οδηγίες όπως σήμερα, Παρασκευή, να καταχωρηθεί στο δικαστήριο, για παραπομπή και των τεσσάρων συλληφθέντων στο Κακουργιοδικείο.

Παραδέχθηκε τον φόνο ο 33χρονος

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κρατούμενοι αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή, είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή, είσοδο στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή και απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και αυτουργία.

Φονικό Στροβόλου: «Έσπασε» στην κατάθεση ο 33χρονος

Οι πιο πάνω κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης, μέχρι και ισόβια.

Οι ανακριτές αναμένεται ότι θα ζητήσουν την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή, της 21χρονης συμβίας του, και των 22χρονων ετεροθαλούς αδελφού και φιλικού τους προσώπου.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση