ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημιουργία πάρκου για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην Αγλαντζιά

Με απόφαση Υπουργικού

Την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσω του λογαριασμού στο twitter γράφοντας «#Υπουργικό Δημιουργία πάρκου παιδιών με κινητικά προβλήματα, στην Αγλαντζιά. Δημιουργούμε συνθήκες καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά μας».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, αναχωρώντας από το Προεδρικό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκριθεί πρόταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να παραχωρηθεί χώρος πλησίον από το Αρχηγείο Αστυνομίας, δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος θα αναλάβει να σχεδιάσει και να διαχειρίζεται ένα πάρκο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα».

Αυτό το πάρκο, πρόσθεσε, «αποτελεί μια εθελοντική προσφορά της Αστυνομίας η οποία παραχωρεί αυτό το χώρο».

Αναφερόμενος στο κόστος κατασκευής του πάρκου, ο κ. Νικολάου είπε ότι πρόκειται για δαπάνη περίπου των €100.000 και ότι το 85% θα προέλθει από χορηγία του ΚΟΑ και το υπόλοιπο από δωρεά του ΟΠΑΠ.

Πρόκειται, σημείωσε, για «ένα πάρκο που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών», προσθέτοντας ότι «είναι ένα σημαντικό μέτρο που έλειπε από τη δική μας κοινωνία».

«Η πολιτεία και η κυβέρνηση στοχεύει στο να μπορεί να διαμορφώσει τέτοιες θεσμικές διαδικασίες και έργα, τα οποία ουσιαστικά θα συντείνουν στην προσπάθεια να προστατεύουμε ή να παραχωρήσουμε στα παιδιά μας αυτά τα οποία δικαιούνται», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΤΠ για την απόφαση του Υπουργικού αναφέρεται ακόμη ότι η δημιουργία του πάρκου προωθείται με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X