ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόρος υπεράσπισης διαχειριστή Cypolice checkpoints: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι συμπτώσεις (vid)

Τα όσα δήλωσε ο Μάριος Κουκουμάς

Χθες (22/02) ο δικηγόρος Μάριος Κουκουμάς εκπροσώπησε τον διαχειριστή της σελίδας Cypolice checkpoints στο δικαστήριο όπου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της επεξεργασίας και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων και ανάρτηση τους με σκοπό την πιο ευρεία κάλυψη. 

Όπως δήλωσε ο κύριος Κουκούμας θέλει να πιστεύει ότι η όλη υπόθεση δεν άφορα το γκρουπ, ότι δεν υπάρχει σύνδεση και ότι είναι καθαρά θέμα ιδιωτικό.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου γκρουπ (Cypolice checkpoints) ο δικηγόρος είπε ότι υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας λειτουργίας και κατά το παρελθόν έχουν αφαιρεθεί ανάρμοστες αναρτήσεις καθώς και σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Πρόσθεσε επίσης ότι το γκρουπ αριθμεί γύρω στις 100 χιλιάδες μέλη που δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος και ότι πέραν των ελέγχων της αστυνομίας παρέχεται και ενημέρωση για το οδικό δίκτυο. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα των πλημμύρων στην Λεμεσό όπου οι οδηγοί ενημέρωναν μέσω του γκρουπ άλλους οδηγούς για το ποιους δρόμους να αποφύγουν.


Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που γράφονται κατά καιρούς για τους αστυνομικούς είπε δεν τους υιοθετεί ούτε ως άνθρωπος ούτε ως νομικός. Ο κύριος Κουκουμάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν κάποιοι αστυνομικοί που κρύβονται ώστε να «παγιδεύουν» όπως είπε τους οδηγούς προσθέτοντας ότι στόχος είναι η συμμόρφωση των οδηγών και όχι η είσπραξη.

Να σημειωθεί ότι σε διάφορα σημεία των δηλώσεων του ο κύριος Κουκουμάς τόνισε ότι η πλευρά του κατηγορούμενου θέλει να πιστεύει ότι η καταγγελία που έγινε από τον αστυνομικό είναι συμπτωματική και δεν έχει να κάνει με την διαχείριση του Cypolice checkpoints. 

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X