ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκαλυπτικός ο δικηγόρος του 15χρονου: «Άδικο και εξωπραγματικό» (ηχητικό)

Ακούστε απόσπασμα των δηλώσεων

Σε δηλώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο, προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», «με χαροποιεί η πρόσφατη εξέλιξη, διότι προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος σε αυτό το συμβάν. Σε αυτό το στάδιο, εγώ δεν έχω πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό για να μπορώ να μιλώ 100% τι έχει γίνει. Η πληροφόρηση η οποία έχω είναι ότι, ουδέποτε επιστήθηκε προσοχή στον ανήλικο γιο, έτσι ώστε να θεωρηθεί ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματα του».

Διαβάτε επίσης: Ο 33χρονος «κελάηδησε»... τα ερωτήματα απαντήθηκαν;

Για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί από δω και πέρα τόσο με τον ανήλικο όσο και με τις ανακρίσεις που έγιναν και θα γίνουν, επισήμανε ότι επίκειται κάποια διαδικασία: «Ακολουθούν και άλλες ανακριτικές ενέργειες για τις οποίες δεν θα ήθελα να δώσω κάποια ποιο ολοκληρωμένη ενημέρωση, για να μην ασκείται οποιαδήποτε είδος πίεσης. Πάντως θα προχωρήσουν κάποιες περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες που αφορούν την διερεύνηση της υπόθεση με άλλους υπόπτους»

Στοχοποιήθηκε ο ανήλικος γιος

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο γιό της οικογένειας και την αρχική στοχοποίηση του, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «σχεδόν οι πάντες ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό. Είδα αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια».

Την ίδια στιγμή θεωρεί πως «έγινε πάρα πολύ κακό στον ανήλικο γιο ήδη από τα γεγονότα και όλη αυτή η φημολογία. Τώρα αυτό που απομένει είναι με την επανένταξη του στο προηγούμενο περιβάλλον, όλοι να τον περιλάβουν με την αγάπη που υπήρχε στο προγενέστερο στάδιο. Θεωρώ σε αυτό το ζήτημα υπάρχει δουλειά να γίνει, είτε από πλευράς των εκπαιδευτικών, είτε από πλευράς των συμμαθητών του. Στην κατάσταση την οποία βρισκόταν, είχε άτομα που έγραφαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «παραδέχτου να τελειώνουμε». Και το παιδί αυτά τα παρακολουθεί. Ιδίως με αυτούς που θα έρθει το παιδί σε επαφή τη Δευτέρα, να το περιβάλουν με την αγάπη που επιβάλλεται».

Η πληροφορία που ξετύλιξε το κουβάρι

Ο κ. Παπαϊωάννου, μίλησε για την πληροφορία η οποία βοήθησε στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι που έγινε εδώ και σχεδόν και περισσότερες από επτά μέρες τονίζοντας πως «δεν λέω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα λάμβανε την κατεύθυνση που έχει λάβει τώρα. Αυτό το οποίο έχω υπόψη που από τον όρκο τον οποίον δόθηκε είναι ότι η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με βάση μια πληροφορία. Δεν λέω ότι δεν θα διερευνάται η υπόθεση αν δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία. Δεν ξέρω σε επίπεδο γενετικού υλικού τι θα υλοποιείτο άσχετο με την πληροφορία. Αν δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία, ο ανήλικος θα ήταν ακόμη στοχοποιημένος, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους να νιώθει την απόρριψη χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο. Ευτυχώς που εξαλλάχθηκαν έτσι τα γεγονότα».

Σε ό,τι αφορά την συνεργασία του ανήλικου σε όλη αυτή την διαδικασία, ο δικηγόρος την χαρακτήρισε ως «απόλυτη», σημειώνοντας πως «δεν είδα πουθενά να καταγράφεται η συνεργασία του ανήλικου, δίνοντας την συγκατάθεση του σε οτιδήποτε του ζητήθηκε. Είτε είναι αποτυπώματα, είτε είναι γενετικό υλικό, είτε είναι τηλεπικοινωνιακά δεδομένα είτε είναι σχεδόν να ξεγυμνωθεί σε μια διαδικασία παρισταμένων σχεδόν 5-6 προσώπων, να τύχει δεύτερη ιατροδικαστικής εξέτασης. Να τον δει δεύτερη φορά παιδοψυχίατρος. Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα». 

Μαζί με τον Ματσάκη

Στη σκηνή του εγκλήματος μαζί με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, φαίνεται να παρευρέθηκε και ο ίδιος ο κ. Παπαϊωάννου λέγοντας πως «είναι πολύ δύσκολη και σοβαρή υπόθεση στην οποία υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Ο κ. Ματσάκης όντως κατέγραψε κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, είναι άτομο το οποίο είναι αδιαμφισβήτητη η εμπειρογνωμοσύνη του και ελπίζω με την ουσιαστική συνεργασία όλων να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

Πηγή: Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση