ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη διπλού φονικού – Την Τετάρτη η συνέχεια της δίκης

Το καλά κρυμμένο σημειωματάριο

Δημήτρης Λουκά

Συνέχεια στη δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν εκ νέου οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου-Σεργίου.

Τέλος της σημερινής δίκης - Επομένη δικάσιμος Τετάρτη η ώρα 9.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρει θα παρουσιάσω φωτογράφους που έχουν βγάλει φωτογραφίες σε διάφορες σκηνές. Είμαι στη διάθεση των συναδέλφων για παραδεκτά γεγονότα

11:17 - Ο αστυφύλακας Παναγή λέει ότι το σημειωματάριο που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό ήταν πολύ δύσκολο να το πιάσει. Δεν το έβαλε κάποιος εκεί για να το αποθηκεύσει . Ήταν μεταξύ πατινιού και τιμονιού. Ο δικηγόρος της Σάρας Σιάμς ρωτά , «Γνωρίζετε αν υπάρχουν και άλλα τεκμήρια που είναι έκτος του καταλόγου;» με τον μάρτυρα να απαντά, «Μάλιστα υπάρχουν τεκμήρια έκτος καταλόγου». Επανέρχεται δικηγόρος ρωτώντας, «ο ρόλος σας ήταν μόνο στην παραλαβή των τεκμηρίων;». «Στην παραλαβή και στη διακίνηση των τεκμηρίων» διευκρινίζει ο αστυφύλακας Παναγή. 

11:09 - Ο μάρτυρας αναφέρει ότι βιβλιαράκια με χειρόγραφες σημειώσεις βρίσκονται στα εργαστήρια της ΥΠΕΓΕ. 

11:03 - Τα ευρήματα από το αγρόκτημα στον Κόρνο 
Άγνωστη φυτική ξηρή ουσία που εντοπίστηκε σε καθρέφτη , μεταλλικό μαχαίρι εντοπίστηκε στη πόρτα ψυγείου, ένα μαύρο δερμάτινο πορτοφόλι και υγρό περιεχόμενο σύριγγας. Σημειώνεται ότι το ipad που βρέθηκε κοντά στην οικία του άτυχου ζεύγους και το πιθανότερο ανήκει στον Τζιωνή βρίσκεται ακόμη στο εξωτερικό για εξετάσεις αφού στην Κύπρο στάθηκε αδύνατο να ξεκλειδωθεί.  

10:56 - Αναφορά στα τεκμήρια:
Κάλτσες που ήταν μέσα την τσάντα που βρέθηκε στο φούρνο στην οδό Σκιάθου 3
Αποτσίγαρο
Σφυρί μεταλλικό με ξύλινη χειρολαβή
Γαλάζιο σχοινί
Πόλους της μπαταρίας
Κλειδωνιά μαζί με αλυσίδα
Σχοινί μαύρο με άσπρο
Άδειο μπουκάλι νερού

Συνεχίζει ο αστυφύλακας και παρουσιάζει τεκμήρια ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Τραπεζική κάρτα διάφορα χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.

10:38 - Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής διαβάζει σχετική λίστα με τα τεκμήρια. Μεταξύ αυτών ένα μαχαίρι, μάρμαρα, μια πράσινη τσάντα, μια νάιλον τσάντα, μια μαύρη τρίχα, ένα αποτσίγαρο και ένα αντρικό εσώρουχο. Ο αστυφύλακας Παναγή αναφέρει ότι, «τα τεκμήρια είχαν σταλεί για εξετάσεις τα παρέλαβα στις 11/11 και τα παρέλαβα ξανά σήμερα». 

10:28 Ο μάρτυρας αστυφύλακας Αντρέας Παναγή ορκίζεται. Ο Παναγή είναι ο χειρίστης των τεκμηρίων της πολύκροτης υπόθεσης. Η δίκη θα συνεχιστεί με την παρουσίαση τεκμηρίων. 

10:21 - Ο δικηγόρος του Λ. Τζιωνή αποσύρει την ένσταση για τη δική εντός δικής και ως εκ τούτου τερματίζεται η δίκη εντός δίκης. Τεκμήριο η κατάθεση Τζιωνή λεει ο δικαστής.

10:19 - Ξεκινά η δίκη 

10:14 - Εισήλθαν στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι. Για άλλη μια φορά κατάμεστη η αίθουσα με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Τα όσα έγιναν στην προηγούμενη δίκη

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Λοΐζος Τζιωνής έκανε την ανατροπή λέγοντας τελικά πως δεν πιέστηκε από τους ανακριτές την μέρα της ανάκρισης του.

Θυμίζουμε πως ο Τζιωνής, σε προηγούμενη δικάσιμο, διάβασε την γραπτή κατάθεση του σχετικά με τα όσα έγιναν στις 27 Απριλίου, μέρα που έδωσε γραπτή και προφορική κατάθεση, υποδεικνύοντας στους ανακριτές τα τεκμήρια. Επίσης, είχε αναφερθεί και στην αναγνωριστική παράταξη. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, εκείνη την μέρα πιέστηκε από τους ανακριτές και ό,τι υπέγραφε, το υπέγραφε υπό καθεστώς πίεσης. Μάλιστα είπε ότι «πίεσα τον εαυτό μου για τα ψέματα που έλεγα για τον Λευτέρη».

Η Πωλίνα Ευθυβούλου, στην προηγούμενη διαδικασια, «στρίμωξε» τον Τζιωνή με την πιεστική αντεξέταση, με τον νούμερο ένα κατηγορούμενο, να απαντά στις πλείστες ερωτήσεις της, με ένα σκέτο «μάλιστα». Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, του υπέβαλε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν οι ανακριτές ήταν στο πλαίσιο της ανάκρισης αφού εξέταζαν μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τον Τζιωνή να απαντά «ναι, το αντιλαμβάνομαι».

Με την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, αναγκάστηκε να αποσύρει τη θέση ότι ο πελάτης του πιέστηκε από τους ανακριτές, αφού παραδέχθηκε κατά την αντεξέταση, ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Εκτός από τον Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X