ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικαιωμένος νιώθει ο Φαίδωνος στην υπόθεση για το Καλλιμάρμαρο

«Η εκκρεμοδικία της ποινικής υπόθεσης τον έπληξε πολιτικά, ηθικά και ψυχολογικά»

Δικαιωμένος νιώθει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε ό,τι αφορά την υπόθεση Καλλιμάρμαρο αφού, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο ίδιος ο κατήγορος ανέστειλε την ποινική δίωξη.

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα για την υπόθεση αυτή, ο κ. Φαίδωνος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «Η εκκρεμοδικία της ποινικής υπόθεσης τον έπληξε πολιτικά, ηθικά και ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών Εκλογών».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στο ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι αυτή καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από τον κατήγορο, ενοικιαστή τότε του τουρκοκυπριακού τεμαχίου εντός του οποίου λειτουργούσε το εργοστάσιο μαρμάρων, εναντίον, μεταξύ άλλων, του Δήμου Πάφου, του Δημάρχου Πάφου και 18 δημοτικών συμβούλων όλων κατοίκων Πάφου.

«Παρ’ όλον που από την 30/5/16 ο Δήμος Πάφου και ο ίδιος είχαν ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα αναστολή της ποινικής δίωξης για τους λόγους που λεπτομερώς εξήγησαν στο γραπτό τους αίτημα υποστηριζόμενο από έγγραφα σε ανύποπτο χρόνο το αίτημα τους απερρίφθη», γράφει ο κ. Φαίδωνος.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει επίσης πως τα πραγματικά γεγονότα της παρούσας υπόθεσης θα πρέπει να προβληματίσουν τον κάθε συνετά σκεπτόμενο πολίτη και το κράτος και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη θέσπιση και/ή τροποποίηση της νομοθεσίας για αποτροπή παρόμοιων υποθέσεων στο μέλλον.

Δεν μπορούν, συνεχίζει, «να χρησιμοποιούνται δικαστικές διαδικασίες και να υπονομεύεται το κράτος δικαίου, να διώκονται πολιτικά πρόσωπα για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα, για να φιμωθούν πολιτικά πρόσωπα, για να μην εκτελέσουν τα καθήκοντα τους».

Τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης συνιστούν «εκμετάλλευση των δικαστικών διαδικασιών για αλλότριους σκοπούς,», υποστηρίζει ο Δήμαρχος Πάφου, σημειώνοντας πως πολλοί λίγοι θα αντιστέκοντο ως αντιστάθηκε και ο ίδιος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X