ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διέλυσαν με γουρούνες τις φωλιές των χελωνών

19 κλουβιά από τα 70 καταστράφηκαν ολοσχερώς

Αποσβολωμένοι έμειναν οι επιθεωρητές του Τμήματος Αλιείας που επισκέφθηκαν την παραλία της Λίμνης στην περιοχή του κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς, όταν αντίκρισαν τα κλουβιά των χελωνών Καρέτα-Καρέτα, κατεστραμμένες.

Σύμφωνα με καταγγελία άγνωστοι οδηγούσαν μετά μανίας ξανά και ξανά την τετράτροχη γουρούνα τους πάνω από τις φωλιές, με σκοπό να τις καταστρέψουν.

Όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές 19 κλουβιά από τα 70 καταστράφηκαν ολοσχερώς και μαζί τους καταστράφηκαν ενδεχομένως και τα χελωνάκια που βρίσκονταν στα αυγά.

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, αναφέρει ότι « θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η παράληψη των αρχών, που σε αντίθεση με όσα ζητούν οι τοπικές κοινότητες, δεν έχουν περιορίσει την πρόσβαση τροχοφόρων, δημιουργώντας συνθήκες ελεγχόμενης κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα μάλιστα, που το Τμήμα Αλιείας -καλώς- κατήγγειλε στην Αστυνομία τα τροχοφόρα που κατέστρεψαν τις φωλιές των χελώνων, σε μια από τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας τους στην Κύπρο, εκσκαφέας προχωρούσε σε διαμόρφωση άλλης παραλίας, που επίσης φωλιάζουν χελώνες, μπροστά από ξενοδοχείο. Αιτιολογία της παρέμβασης, ήταν η επικείμενη διεξαγωγή γαμήλιας δεξίωσης στην παραλία. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειωθεί, πως ο αριθμός των χελώνων στην εν λόγω παραλία, μειώνεται σημαντικά, λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός το οποίο καταμαρτυρείται και από το συγκεκριμένο περιστατικό. Το γεγονός μάλιστα, πως σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εργασίες του εκσκαφέα πραγματοποιούνταν μετά από έκδοση όλων των αναγκαίων αδειών, δημιουργεί ερωτηματικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X