ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαθεσιμότητα και πειθαρχική έρευνα για δύο αστυνομικούς

O Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε  δημοσιεύματα σύμφωνα τα οποία ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διέταξε όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί καθώς και τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον τους.

Πρόκειται για δύο μέλη το αστυνομικού σώματος οι οποίοι είχαν καταθέσει σε δίκη, όπου μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και συνάδελφός τους αστυνομικός, ως μάρτυρες κατηγορίας. Ο εν λόγω αστυνομικός αθωώθηκε από το Δικαστήριο την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε στο ο κ. Αγγελίδης, χθες, μετά από μελέτη της απόφασης του Δικαστηρίου ο Αρχηγός της Αστυνομίας «έδωσε άμεσα οδηγίες όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα – και τέθηκαν - τα δύο μέλη, οι οποίοι ήταν μάρτυρες κατηγορίας στην συγκεκριμένη υπόθεση και παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, την Πέμπτη, τον αστυνομικό Αντρέα Μιχαηλίδη, 36 χρόνων, ο οποίος υπηρετούσε στην Τροχαία Αμμοχώστου και ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση παροχής διευκολύνσεων σε μέλη κυκλώματος που εισήγαγε στην Κύπρο κλεμμένα αυτοκίνητα από την Βρετανία και στην κυκλοφορία τους με πλαστά στοιχεία.

Διαβάζοντας την απόφαση του ο Δικαστής αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίες κρίθηκαν αναξιόπιστοι και πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι η Κατηγορούσα Αρχή βάσισε την υπόθεση της σε περιστασιακή μαρτυρία και έκρινε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αθώο, απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Μαζί με τον Μιχαηλίδη κατηγορείται και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων από την Ορμήδεια ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 έχοντας στην κατοχή του κλεμμένο όχημα μάρκας Range Rover το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε εγγραφεί στην Κύπρο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X