ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάσωση ασθενούς από πλοίο με το σχέδιο «Νέαρχος»

Μεταφορά του στο νοσοκομείο από την Πόλη Χρυσοχούς

Το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» ενεργοποίησε το απόγευμα η Κυπριακή Δημοκρατία για μεταφορά στο νοσοκομείο μέλους πληρώματος εμπορικού πλοίου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση στις 15:52 λόγω ασθένειας ενός μέλους του πληρώματος του εμπορικού πλοίου M/V DANA TRADER, που βρισκόταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού στο Λατσί, με τη συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε αρχικά στο Λιμάνακι Λατσιού και ακολούθως παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, όπου κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως οι οικείοι του ασθενούς, αφού πρόκειται για ξένο Υπήκοο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X