ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάρρηξη, κλοπή, πλαστογραφία οδήγησαν 20χρονο στο κελί

Τον βαραίνουν σωρεία αδικημάτων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον 20χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής, πλαστογραφίας και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

Ο εντοπισμός του 20χρονου έγινε από την Αστυνομία ενώ αυτός οδηγούσε όχημα στην επαρχία Πάφου το οποίο είχε κλαπεί.

Όπως διαπιστώθηκε εναντίον του 20χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης καταστήματος και κλοπής, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψη του.

Η διάρρηξη, η οποία σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, διαπράχθηκε σε κατάστημα στην επαρχία Πάφου, μεταξύ των ημερομηνιών 8 και 9 Αυγούστου, 2018 και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 9 Αυγούστου ενώ από το κατάστημα είχε κλαπεί κατά τη διάρρηξη ένα βιβλιάριο επιταγών.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στο Παραλίμνι: Έφυγε από γλέντι και ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του

Ακολούθως στις 13 Αυγούστου, 2018, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη καταστήματος στην επαρχία Πάφου ότι, στις 10 Αυγούστου, δύο αλλοδαποί άντρες πλήρωσαν με μία από τις τραπεζικές επιταγές του βιβλιαρίου που είχε κλαπεί για αγορά κινητού τηλεφώνου από το κατάστημα του και ο ίδιος έδωσε στους δύο υπόπτους το χρηματικό των 400 ευρώ ως ρέστα, αφού η αξία του τηλεφώνου που αγόρασαν ήταν 100 ευρώ.

Την ίδια μέρα, 54χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι, την προηγούμενη μέρα, 12 Αυγούστου, 30χρονος τον πλήρωσε για το ενοίκιο της κατοικίας που ενοικιάζει ο 30χρονος από τον ίδια, εκδίδοντας του μία από τις επιταγές του τραπεζικού βιβλιαρίου που είχε κλαπεί.

Την ίδια μέρα, εξασφαλίστηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον του 30χρονου, καθώς και του πιο πάνω 20χρονου, στη βάση μαρτυρία που υπήρχε εναντίον τους.

Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας στις 13 Αυγούστου, ενώ την επομένη εκδόθηκε εναντίον του Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για περίοδο τριών ημερών.

Διαβάστε επίσης: Φορτωμένος μαχαίρια και ναρκωτικά 28χρονος ύποπτος για εμπρησμό

Αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εξετάσεις, ο 30χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερος στις 17 Αυγούστου.

Ο 20χρονος εντοπίστηκε ωστόσο χτες από μέλη της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, οι οποίοι ανέκοψαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι εναντίον του 20χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα πιο πάνω γεγονότα.

Τα μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν επίσης ότι, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος είχε κλαπεί μεταξύ των ημερομηνιών 21 και 22 Αυγούστου, 2018 και η κλοπή του καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 22 Αυγούστου.

Αφού τα μέλη της συνέλαβαν αμέσως τον 20χρονο, προχώρησαν σε έρευνα στο αυτοκίνητο του, εντός του οποίου ανευρέθηκε αριθμός γυναικείων πορτοφολιών, αριθμός διαβατηρίων, ένα ηλεκτρικό εργαλείο και διάφορα κλειδιά.

Ο 20χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των αντικειμένων αυτών, τα οποία παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας για να διερευνηθεί κατά πόσον αποτελούν προϊόν κλοπής και τέθηκε υπό κράτηση .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X