ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

«Την Πέμπτη στο μάθημα δεν έχει απουσίες, στους δρόμους του αγώνα παίρνουμε παρουσίες»

Το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους μαθητές, οι οποίοι, μέσω της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, ΠΣΕΜ, ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Μετά την απόφαση για τις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, οι μαθητές δέχονται απειλές για επιβολή απουσιών και με αυτόν τον τρόπο, προσθέτουν, καθημερινά δέχονται πόλεμο.


Διάσωση προσκόπων – Το κόστος της επιχείρησης


Με την παρακάτω ανακοίνωση, όμως, η ΠΣΕΜ καλεί όλους τους μαθητές στους δρόμους την Πέμπτη, με σύνθημα «Την Πέμπτη στο μάθημα δεν έχει απουσίες, στους δρόμους του αγώνα παίρνουμε παρουσίες». Παράλληλα, αναφέρουν και λεπτομέρειες που αφορούν τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μετά την απόφαση μας για κινητοποίηση, δεχόμαστε καθημερινά πόλεμο. Απειλές για επιβολή απουσιών στους μαθητές και επίκληση στο συναίσθημα των γονιών μας για δήθεν έλλειψη ασφάλειας στην κινητοποίηση της ΠΣΕΜ. Αυτή την πρακτική ακολουθεί το Υπουργείο και επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εδώ και καιρό για το ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας.

Τονίζουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κινητοποιήσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος ήταν ειρηνικές και σε κόσμια πλαίσια. Επιπρόσθετα κάνουμε κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού σε όλους τους μαθητές. Ενωμένους και μαζικούς μας φοβούνται, φοβούνται την δύναμη των χιλιάδων, διχασμένους και ανοργάνωτους μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν. Να μην τους επιτρέψουμε να διχάσουν τους μαθητές, να μην τους επιτρέψουμε να μας φοβίσουν! Να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ για να μην καταφέρει καμία διεύθυνση να βάλει απουσίες, για να μην καταφέρει κανένας να θυματοποιήσει τους μαθητές!

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, η ώρα 10:30, στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, διαδηλώνουμε ειρηνικά και σε κόσμια πλαίσια για να ακουστεί η φωνή μας ενάντια στον αυταρχισμό και στην προσπάθεια επιβολής των εξετάσεων ανά τετράμηνο. 

Λευκωσία: οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά την 3η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 4η-5η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έκτη και έβδομη περίοδο. Τα σχολεία Λύκειο Παλιομετόχου, Λύκειο Σολιάς, Λύκειο Ιδαλίου θα αναχωρήσουν μετά το πρώτο διάλειμμα.

Λεμεσός: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Λάρνακα: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Αμμόχωστος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Πάφος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 1η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 2η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Τα ΚΜΣ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΠΣΕΜ, για να φροντίσουν τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία. Για τους μαθητές της Λευκωσίας το κόστος των λεωφορείων θα είναι 1 ευρώ και για τους υπόλοιπους συμμαθητές μας θα είναι 2 ευρώ.

Ξεκάθαρο θα πρέπει να είναι ότι: Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται, καθώς αυτές αποτελούν το συνδικαλιστικό όργανο όλων των μαθητών και έχουν κάθε δικαίωμα να καλούν σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ. για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των μαθητών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΗΘΙΟΣ 97767982

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΦΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ 99372209

ΛΑΡΝΑΚΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 97810101

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ 99033985

ΠΑΦΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΝΕΖΙΔΗΣ 96277276»  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X