ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές, λόγω κακοκαιρίας

Τρέχει και δεν φτάνει η ΑΗΚ

Σε συναγερμό βρίσκονται τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και της έντονης κεραυνικής δρατηριότητας που πλήττουν την Κύπρο από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε άρχισαν να παρατηρούνται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο 24News, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, αυτήν την στιγμή, υπάρχει διακοπή ρεύματος στον Λυθροδόντα, η οποία υφίσταται από τις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, δέντρο αποκόπηκε εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, έπεσε πάνω στις γραμμές της ΑΗΚ και από το βάρος του, αποκόπηκε πάσσαλος. Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή ρεύματος, που επηρεάζει 30 καταναλωτές, ενώ αναμένεται ότι θα αποκατασταθεί γύρω στις 6 το απόγευμα.

Επίσης, αυτήν την ώρα, διακοπή ρεύματος παρατηρείται στην περιοχή της Μονής στην Λεμεσό, όπου επηρεάζονται οι κοινότητες της Μονής, της Ασγάτας, του Πύργου και του Μοναγρούλλι.

Τέλος, άλλη μια μικρή βλάβη, η οποία αποκαθίσταται σύντομα, βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινότητα Παλαιχωρίου, στην επαρχία Λευκωσίας. Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, ένα κλαδί έπεσε πάνω στις γραμμές της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα την διακοπή ρεύματος.

Συναγερμός από νωρίς

Οι διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν από νωρίς, αρκετές περιοχές της Κύπρου, ως επί το πλείστον, τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, στην Πάφο υπήρξαν δύο μονόωρες διακοπές ρεύματος, που αποκαταστάθηκαν.

Άλλες τρεις βλάβες, παρουσιάστηκαν το πρωί στην Λεμεσό, αλλά αποκαταστάθηκαν κι αυτές. Στην επαρχία Λεμεσού, επίσης, μια μεγάλη διακοπή, παρατηρήθηκε από τις 9 το πρωί και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Κατά την διάρκειά της, επηρεάστηκε ολόκληρη η κοινότητα της Ερήμης, μέρος της Επισκοπής και μέρος του Κολοσσίου.

Άλλη μια διακοπή, σημειώθηκε από τις 12:30 το μεσημέρι, μέχρι και τις 14:00 το απόγευμα, βόρεια του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού.

Συνεργείο της ΑΗΚ έσπευσε και στον Μονιάτη, όπου σημειώθηκε δίωρη διακοπή ρεύματος, από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00, καθώς το συνεργείο καθυστέρησε δύο ώρες για να φτάσει στο σημείο, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, όλα τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται έξω λόγω περιστατικών που προκύπτουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X