ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαφωνία Φαίδωνος με Ελεγκτή για τον δρόμο Πόλης- Πάφου

«Σπάνια διαφωνώ με τον Γενικό Ελεγκτή»

«Σπάνια διαφωνώ με τον Γενικό Ελεγκτή» ανέφερε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, εκφράζοντας διαφορετική άποψη από την θέση την οποία διατύπωσε ο Γενικός Ελεγκτής στο θέμα ανάπλασης Πάφου Πόλης Χρυσοχούς.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι η α' φάση του έργου θα στοιχίσει 3 εκατομμύρια ευρώ με το ποσό να ανέρχεται μαζί με το ΦΠΑ στα 71 εκατομμύρια. Και αυτό, για ένα δρόμο τον οποίο διέρχονται καθημερινά χίλια αυτοκίνητα ημερησίως. Από αυτή την οπτική σίγουρα δεν δικαιολογείται η ανάπλαση του δρόμου, ωστόσο, όπως ανέφερε «αν σκεφτεί ότι θα αξιοποιηθεί ο κόλπος της Πόλης Χρυσοχούς μέχρι τον Πωμό και έρθει ανάπτυξη και πρόοδος τότε τον δρόμο θα διέρχονται 5 χιλιάδες αυτοκίνητα την ημέρα».

Αυτή η παράμετρος αλλάζει τα δεδομένα υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η θέση του δημάρχου της Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή. Όπως ανέφερε, η θέση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα, ξενίζει, υπογραμμίζοντας ότι οφείλει το κράτος να στηρίξει τις ακριτικές περιοχές ώστε αυτές να μείνουν ζωντανές και να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πάντως από την πλευρά της η ελεγκτική υπηρεσία εκφράζει την διαφωνία της αναφέροντας ότι συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος στη βάση μιας απόφασης που συγκρούεται με τις αποδεκτές και νομοθετικά προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής δημόσιων αναπτυξιακών έργων σύμφωνα με τέτοιες βέλτιστες πρακτικές και μεθοδολογίες.

Τις θέσεις τους έθεσε σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X