ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δια βίου φυλάκιση σε Πένταυκα-Λόι για το τετραπλό φονικό

Για το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Ποινή δια βίου φυλάκιση επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον Παναγιώτη Πένταυκα, από την Ορμήδεια ο οποίος είναι κάτοικος Αγίας Νάπας, και τον Ντέγιαν Λόι από τη Σερβία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου, 2016, αφού βρέθηκαν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ένοχοι στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Πένταυκας και Λόι βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, για φόνο εκ προμελέτης, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορουμένους επιπλέον σε 15 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα φόνου ενώ στον Πένταυκα επιβλήθηκε επιπρόσθετα ποινή φυλάκισης επτά χρόνων για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου των δραστών.

Καταλυτικό ρόλο για τη σημερινή καταδίκη των κατηγορουμένων, αναφέρεται στην απόφαση, έπαιξαν οι μαρτυρίες του Χαράλαμπου Ανδρέου, οδηγός του αυτοκινήτου των δραστών και της Σοφίας Γρηγορίου, φιλενάδας του Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένη, ο οποίος είχε τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο.

Το Κακουργιοδικείο, στην απόφασή του, αφού αναφέρει ότι αποδείχθηκε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας η συμμετοχή των κατηγορουμένων στο φοβερό έγκλημα της 23ης Ιουνίου 2016, πρόσθεσε ότι για τον Πένταυκα λήφθηκε υπόψη άμεση μαρτυρία με βάση την οποία ήταν το πρόσωπο που υπέδειξε στους ισοβίτες Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένη και Χαράλαμπο Ανδρέου το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών Άλεξ Μπουρέλι και Γιάνι Βόγλι. Σ’ αυτόν καταλογίστηκε επίσης διπλός ρόλος αφού ήταν το πρόσωπο που δέχθηκε το μήνυμα sms από τον προσωπικό φρουρό του Φάνου Καλοψιδιώτη με το οποίο δόθηκε το σύνθημα για έφοδο των δραστών και διαβίβασε το μήνυμα «ΟΚ ΟΝΕ» στον Μπένη, ο οποίος έδωσε την τελική εντολή στους δολοφόνους.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεση μαρτυρία εναντίον του Ντέγιαν Λόι, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι παρουσιάστηκε επαρκής περιστατική μαρτυρία με βάση την οποία ήταν ο φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη, ο οποίος το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016, ενημέρωσε με μήνυμα sms τον Πένταυκα ότι βρίσκονταν στο εστιατόριο Stone Garden ώστε οι δράστες να κτυπήσουν στο συγκεκριμένο χώρο. Ο Λόι πήγε στην τουαλέτα λίγο πριν την επίθεση και εξήλθε όταν ήδη είχε ολοκληρωθεί το έγκλημα, όπως είχε συμφωνηθεί ενώ καταδικαστικά για τον ίδιο ήταν και τα ψέματα που είπε στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, τα οποία παραδέχθηκε στο δικαστήριο, χωρίς όμως να μπορέσει επαρκώς να τα δικαιολογήσει.

Τεκμηριώνοντας το προμελετημένο εγκλήματος, το Δικαστήριο τόνισε ότι οι δράστες είχαν όλη την ευχέρεια και το χρόνο να ξανασκεφτούν το αποτρόπαιο των πράξεων τους, ωστόσο δεν το έπραξαν. Αντίθετα, ενώ αντιλήφθηκαν ότι στο τραπέζι του Καλοψιδιώτη βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά, επέμειναν με αδίστακτο και ψυχρό τρόπο στην ολοκλήρωση του αποτρόπαιου έργου τους.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί δύο πρόσωπα επίσης σε δια βίου φυλάκιση ενώ δύο γυναίκες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης και έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X