ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν πάει άλλο! Αλητείες και βανδαλισμοί σε πάρκα

Διαλύουν τα πάντα ανενόχλητοι

Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας έστειλε ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου με την οποία σκιαγραφεί ένα τραγικό φαινόμενο που συμβαίνει στον Δήμο Έγκωμης αλλά και σε αρκετά πάρκα ανά το παγκύπριο. Κατά το παρελθόν είχαμε ασχοληθεί με παρόμοια θέματα αφού δεκάδες καταγγελίες από πολίτες έφτασαν κοντά μας κάνοντας λόγο για πάρκα που γίνονται στέκια διακίνησης ναρκωτικών.

Στην επιστολή του ο κ. Κυριακού περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν σε συγκεκριμένα πάρκα αλλά και την εριστική συμπεριφορά νεαρών όταν τους προσέγγισε δημοτικός σύμβουλος για να τους μιλήσει

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του κ. Κυριάκου:

Αλητείες και βανδαλισμοί σε πάρκα, τα οποία δημιούργησαν οι δήμοι, είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και αποτελούν μέγα πονοκέφαλο. Η παραβατικότητα οργιάζει. Νεαρά άτομα που συχνάζουν σε πάρκα βραδινές ώρες, σπάνε εισόδους, καταστρέφουν κιγκλιδώματα, καίνε καρέκλες ή τραπεζάκια, βανδαλίζουν, γενικώς, ό,τι βρουν μπροστά τους. Τα δημαρχεία μιλούν με την αστυνομία, ζητούν ενέργειες και δράση, αλλά η αστυνομία λέει ότι είναι πολλές οι ανάγκες και δεν μπορεί να είναι παντού συνεχώς. Πρόσφατα, δημοτικός σύμβουλος Έγκωμης προσέγγισε με τον καλύτερο τρόπο νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί σε πάρκο για να τους μιλήσει, αλλά η αντίδραση τους ήταν, πραγματικά, απογοητευτική. ΄΄Φύγε γιατί μας κόβεις τον αέρα΄΄, ήταν η απάντηση τους, που δόθηκε με εριστική διάθεση.

Είναι φανερό ότι η όλη κατάσταση παραβατικότητας τόσο σε πάρκα όσο και με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσουν νεαροί σε κεντρικούς δρόμους μεταμεσονύκτιες ώρες, πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά την ηγεσία της αστυνομίας στο ανώτατο επίπεδο για λήψη μέτρων μακράς πνοής και όχι περιστασιακών. Δεν πάει άλλο! Οι Δήμοι δεν είναι αστυνομικές αρχές, δεν έχουν τη δυνατότητα πάταξης τέτοιων φαινομένων, που διαταράσσουν σοβαρά τη δημόσια ασφάλεια και αγανακτούν τους πολίτες.

Είναι καθημερινό το φαινόμενο: Ο πολίτης είναι στο σπίτι του και πάει για ύπνο να ξεκουραστεί αλλά δεν μπορεί διότι στο διπλανό πάρκο γίνονται ασχημονίες από θορυβοποιά στοιχεία. Καθηκόντως ο πολίτης ενημερώνει την αστυνομία, η οποία πρέπει να έχει τρόπο αντίδρασης. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό είναι το θέμα που πρέπει να επιλύσει η ηγεσία της αστυνομίας. Δεν μπορεί να παραδίδονται οι πόλεις μας στην αναρχία τα βράδια, να γίνονται τα αίσχη σε πάρκα και να μη υπάρχει τρόπος αποτελεσματικής παρέμβασης των Αρχών Ασφαλείας, που είναι νομικά επιφορτισμένες με αυτό το καθήκον. Η έκκληση απευθύνεται δημόσια στον Αρχηγό Αστυνομίας: Εισηγούμαστε να καλέσετε το συντομότερο, τους δημάρχους- ανά επαρχία- σε συσκέψεις εργασίας , να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα και μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση