ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν αφήνουν μόνη την Ελλάδα οι Κύπριοι

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Ολόκληρη η Κύπρος δηλώνει παρούσα στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και συγκεκριμένα η περιοχή Αττικής η οποία από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι περικυκλωμένη από πυρκαγιές.

Δεκάδες οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες με τον αριθμό να αυξάνετε ώρα με την ώρα. Το πρωί αναχώρησε ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνδράμει στην κατάσβεση ενώ οργανωμένα σύνολα οργανώνουν πακέτα βοήθειας για τους πληγέντες.

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε δείτε πως μπορείτε να το κάνετε

ΠΑΣΥΝΟ: Έτοιμοι να μεταβούν στην Αθήνα οι Κύπριοι νοσηλευτές

Τη βαθιά θλίψη της για την καταστροφή στην Ελλάδα εκφράζει σε ανακοίνωση η Πακύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών ξεκαθαρίζοντας οτι οι Κύπριοι νοσηλευτές βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και επιφυλακή σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη η αποστολή τους στην Ελλάδα για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - 60 νεκροί (pics, vid)

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τη μεγάλη εθνική καταστροφή στην Ελλάδα και την πλήρη και απεριόριστη συμπαράστασή της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός της Ελλάδας οι νοσηλευτές της Κύπρου είναι δίπλα και κοντά τους, έτοιμοι να προσφέρουν όταν και όποτε τους χρειαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καλεί τους Κύπριους νοσηλευτές σε συνεχή εγρήγορση και επιφυλακή, σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη η αποστολή τους στην Ελλάδα για βοήθεια.

Συλλογή τροφίμων ξεκινούν κόμματα και οργανώσεις

Συλλογή τροφίμων και βοήθεια ξεκινούν το ΔΗΚΟ, η νεολαία του ΑΚΕΛ ΕΔΟΝ και του ΔΗΣΥ, ΝΕΔΗΣΥ, αλλά και άλλες οργανωμένες ομάδες.
Παγκύπρια Συλλογή Φαρμάκων (γάζες, betadine κτλ), Ξηράς Τροφής (μακαρόνια, ρύζι κτλ), Ρούχων για όλες τις ηλικίες από τις 24 Ιουλίου μέχρι 26 Ιουλίου, στα γραφεία ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ σε όλες τις επαρχίες. Πληροφορίες 22883200

Στο σωματείο ΑΠΟΕΛ (Ακρόπολη, Λευκωσία, δίπλα από ξενοδοχείο Hilton) γίνεται συλλογή από παξιμάδια, μπισκότα, ξηρής τροφής, πάνες, μωρομάντιλα και φαρμάκα.

Στα Γραφεία της εφημερίδας ''ΛΕΜΕΣΟΣ'' (Ομονοίας 67) γίνεται συλλογή τροφίμων και ρουχισμού.

Σε όλα τα επαρχιακά γραφεία της ΕΔΟΝ γίνεται συλλογή ειδών ένδυσης μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Ανακοίνωση ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Πέραν από τον ειλικρινή συγκλονισμό όλων μας και τις προσευχές μας, επιβάλλεται η έμπρακτη βοήθεια προς το χειμαζόμενο πληθυσμό των περιοχών που κατέκαψαν οι φλόγες.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας, όσοι μπορούν, να προσφέρουν:

• Ρουχισμό
• Βρεφικές και παιδικές τροφές
• Βρεφικές πάνες και υγρά χαρτομάντηλα.
• Τρόφιμα που δεν χρειάζονται συντήρηση ή κατάψυξη
Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 22 – 873800.
Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος (Γρίβα Διγενή 50, Λευκωσία) και στα επαρχιακά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Στο πεδίο μάχης οι Κύπριοι πυροσβέστες - Σε ετοιμότητα ακόμα 40 πυροσβέστες (pic, vid)

Reaction Cyprus

Ξεκίνησε πριν λίγο επίσημα σε ΟΛΑ τα καταστήματα της DHL CYPRUS(παγκυπρια) συλλογή τροφίμων (ξηρή τροφη) και ειδών πρώτης ανάγκης (παιδικές πάνες, παιδικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής). Η συλλογή θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ούτως ώστε να σταλούν απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ελλάδα από τη DHL σε συνεργασία με το REACTION.

Με πτήση της Aegean Airlines αναχωρεί αργά το απόγευμα το 1ο φορτίο φαρμάκων που αγοράστηκε από την Bank of Cyprus σε συνεργασία με το REACTION για την περιοχή των πυρκαγιών. Θα παραδοθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό της Κύπρου και της Ελλάδας που βρίσκεται στην περιοχή.

Εισφορά και έκκληση για βοήθεια στην Ελλάδα από Παγκύπριο Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας
Εισφορά ύψους 20,000 ευρώ για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στην Ελλάδα εξήγγειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς όλους να προσφέρουν για την ανακούφιση των πληγέντων καταθέτοντας σε ένα από τους πιο κάτω παγκύπριους λογαριασμούς που λειτουργούν παγκύπρια:

Τράπεζα Κύπρoυ 0550-01-035893
Αλφα Τράπεζα 430-105-001011-3
Συvεργατική Κεντρική Τρ. 52 00447-8
Ελληvική Τράπεζα 301-11-203500-00
Τράπεζα Γιουνιβέρσαλ 144-8-0002012-12011
Σ.Π.Ε. Στροβόλου 203 0647-2
Εθvική Τράπεζα 10000-24 44 447
Astro Bank 000 00 86249
Σ.Π.Ε. Μακράσυκας 200 7759-1

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καλούν σε οικονομική ενίσχυση πληγέντων στην Ελλάδα

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καλούν τους εκπαιδευτικούς και όλο τον κόσμο να συνδράμουν στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τον συγκλονισμό τους για την ανείπωτη τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα, εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας, που συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της Αττικής, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι εις ένδειξη συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα προς τους πληγέντες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, όπως το έχουν πράξει και στο παρελθόν, θα συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για επούλωση των πληγών.

Επιπρόσθετα, καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και συμπολίτες μας, να συνδράμουν την όλη προσπάθεια.

Εισφορές μπορούν να γίνονται άμεσα στους πιο κάτω λογαριασμούς:

357028 779351 ΠΟΕΔ στην Τράπεζα Κύπρου
050 - 104000001 – 4 ΠΟΕΔ στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
050 – 4093686 – 1 ΟΕΛΜΕΚ στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
Στόχος είναι το ποσό που θα συγκεντρωθεί να διατεθεί άμεσα για τις ανάγκες των παιδιών στις πληγείσες περιοχές, πάντα σε συνεννόηση με τις Αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Βοήθεια από τον Δήμο Λακατάμειας

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για αποστολή τους στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, θα οργανώσει τις επόμενες μέρες ο Δήμος Λακατάμιας, σε συνεννόηση με την ελληνική Πρεσβεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως αναφέρεται, η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών Λακατάμιας απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.

Στην επιστολή, η κ. Χατζήπαπα αναφέρει ότι «με θλίψη και ανησυχία παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα και θρηνούμε για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση