ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cobalt: Κύπριοι ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη

Μεγάλη η ταλαιπωρία που θα αναγκαστούν να υποστούν

Μεγάλους μπελάδες έβαλε στους επιβάτες της Cobalt το κλείσιμο της εταιρείας, το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου. Πολλοί είναι αυτοί που εγκλωβίστηκαν σε άλλες χώρες, αλλά και στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να κινητοποιούνται τα ταξιδιωτικά γραφεία, το Υπουργείο Μεταφορών και άλλες αεροπορικές εταιρείες, για να τους επαναπατρίσουν.


Κλείσιμο Cobalt: H ενημέρωση για τα οργανωμένα ταξίδια


Μάλιστα, ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση έχει διαμορφωθεί για ένα γκρουπ 48 ατόμων, που ταξίδεψε με την Cobalt από την Κύπρο στην Κρήτη, για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά έχει εγκλωβιστεί εκεί.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», η ομάδα των συνταξιούχων ταξιδιωτών, ήταν προγραμματισμένο να επέστρεφε στην Κύπρο χθες, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, με την Cobalt. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουν στην Κρήτη, καθώς έχει διευθετηθεί η επιστροφή τους με την αεροπορική εταιρεία Blue Air, αλλά για τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου. Οι μεταμεσονύχτιες ώρες, όμως, κατά τις οποίες διευθετήθηκε το ταξίδι της επιστροφής, επεσήμανε, αποτελεί επιπρόσθετη δυσκολία για τους ηλικιωμένους.


Στην αντεπίθεση οι υπάλληλοι της Cobalt - Απαντούν σε Μιχαηλίδη


Δεν θα πληρώσουν την επιπρόσθετη διαμονή

Ο κ. Σκαρπάρης είπε, επίσης, ότι η ΕΚΥΣΥ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι ηλικιωμένοι, καθώς δεν θα πληρώσουν για την μία επιπρόσθετη μέρα που αναγκάστηκαν να διαμείνουν. 

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση φέρει μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, καθώς, όπως είπε, δεν είχε δημοσιοποιηθεί το γεγονός ότι η Cobalt οδηγούνταν προς το κλείσιμο. Γι' αυτό οφείλει να καλύψει τα έξοδα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους συνταξιούχους, γενικά, που έχουν ταξιδέψει με το γκρουπ της ΕΚΥΣΥ, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X