ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαν αρχαίο Αιγυπτιακό αγγείο του 13ου αιώνα στην κατοχή Ελληνοκύπριου

Το αγγείο σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, αποτελεί προϊόν παράνομης ανασκαφής

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας, αρχαίο αιγυπτιακό αγγείο, ανεκτίμητης αξίας του 13ου αιώνα π.Χ. που εξήχθη από την Αίγυπτο παράνομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 24 Μαρτίου 2017 οι αρχές της Αιγύπτου με αίτημα δικαστικής συνδρομής ζήτησαν από τις Κυπριακές αρχές, τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου ανεκτίμητης αξίας του 13ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει τον Ραμσή τον Β, της 19ης Δυναστείας της Αιγύπτου.

Το αγγείο σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, αποτελεί προϊόν παράνομης ανασκαφής από πόλη της Αιγύπτου και βγήκε από τη χώρα παράνομα.

Από πληροφορίες που εξασφάλισαν οι αιγυπτιακές αρχές το αγγείο βρισκόταν στην κατοχή Ελληνοκύπριου ο οποίος ωστόσο αρνείτο ότι το κατείχε.

Το ΤΑΕ Λάρνακας εξασφάλισε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες δηλαδή στις 28 Μαρτίου και στις 12 Οκτωβρίου 2017, δικαστικά εντάλματα έρευνας τόσο της οικείας όσο και του υποστατικού του υπόπτου.

Τα εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Σήμερα γύρω στις 11 το πρωί κατόπιν πληροφορίας, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν και παρέλαβαν το συγκεκριμένο αγγείο το οποίο παραδόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων για τα περαιτέρω.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X