ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βόμβα» Ιωνά για το οργανωμένο έγκλημα

«Θα εκπλαγείτε με τα άτομα στη δομή της εμπορίας ναρκωτικών»

Κανείς δεν θα διαβεβαιώσει ότι το οργανωμένο έγκλημα θα εξαλειφθεί, αλλά θα εντατικοποιήσει η Αστυνομία τις προσπάθειες πρόληψης και ας την κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι πολλοί θα εκπλαγούν για τα άτομα που υπάρχουν στις δομές των ομάδων που σχετίζονται με την εμπορία ναρκωτικών.

«Στην δομή κάποιων ομάδων μπορεί να είναι και πρόσωπα που θα εκπλήξουν πολλούς. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα, αλλά στο γεγονός ότι μπορεί στην δομή μιας πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών να έχει άτομα που θαυμάζουμε για την σωστή επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

Ερωτηθείς εάν αυτό μπορεί να συμβαίνει και στο οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Νικολάου απάντησε μπορεί, αφού κανείς δεν έχει εικόνα για το ποια είναι η κορυφή, «αφού τώρα δεν έχει την δυνατότητα να διαπιστώσεις εάν εκείνα που ξέρεις είναι η κορυφή».

Ο Ιωνάς Νικολάου μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, την εμπορία ναρκωτικών και τις κινήσεις της Αστυνομίας, την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση για «μηδενική ανοχή» και το νομοσχέδιο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που προωθείται στις 30 Μαΐου στη Βουλή.

Αναφέρθηκε στις οδηγίες προς την αστυνομία να «γίνει η σκιά του οργανωμένου εγκλήματος», στις επιχειρησιακές δραστηριότητες για την πρόληψη του εγκλήματος. Το έγκλημα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, δήλωσε ο κ. Νικολάου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εμπορία ναρκωτικών που αποτελεί το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Ευχαρίστησε δε την ΕΔΕΚ στην συνδρομή της για τη προώθηση του πακέτου νομοσχεδίων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, που είχε ως αποτέλεσμα και την νεοσύστατη Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να επιδειχθεί ανοχή σε άτομα μέλη της αστυνομίας και εμπλέκονται λίγο ή πολύ σε θέματα διαφθοράς.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X