ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βλέπουν Αναστασιάδη και Χαμπιαούρη αύριο οι Εκπαιδευτικοί

Ετοιμάζονται να απορρίψουν τις αποφάσεις του Υπουργικού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, θα έχουν στις 11 αύριο το πρωί, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην δημόσια εκπαίδευση.

Το πρωί συνήλθαν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε ξεχωριστές συνεδρίες, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων, στο οίκημα της ΠΟΕΔ.

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά το τέλος της κοινής συνεδρίας, είπε ότι «συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών γιατί βρισκόμαστε μόλις 9 ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα τρία Διοικητικά μας Συμβούλια, η πρώτη έγνοια που έχουμε από κοινού εκφράσει είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το άνοιγμα των σχολείων».

«Είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε και επιδιώκουμε εδώ και πάρα πολλές μέρες, εδώ και ενάμιση μήνα. Έχουμε ετοιμαστεί για τις συναντήσεις που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας, ξεχωριστά οι τρεις οργανώσεις, αρχίζοντας πρώτη η ΠΟΕΔ από τις τρεις και εκείνο που μπορούμε να εκφράσουμε για πολλοστή φορά είναι την βούληση μας να βρούμε διεξόδους στο αδιέξοδο, έχουμε καταθέσει προτάσεις, εναλλακτικούς τρόπους για να επιλυθεί το όλο ζήτημα που έχει προκύψει από τις 2 Ιουλίου και επισφραγίστηκε στις 4 Ιουλίου με τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου», πρόσθεσε.

Εκείνο, συνέχισε ο κ. Φυλακτού, που θέλουν να ξεκαθαρίσουν για πολλοστή φορά προς την κυπριακή κοινωνία είναι ότι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις διαμαρτύρονται και αντιδρούν σχετίζονται πρώτο με την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί.

«Δεν είναι αυτή η διαδικασία σωστού διαλόγου, και είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο αντιδρούμε, από την στιγμή που ούτε διαπραγμάτευση ούτε διαβούλευση ούτε κατά το δυνατόν συναινετική προσπάθεια δεν έχει γίνει εδώ και ενάμιση μήνα και ιδιαίτερα με τον τρόπο που λήφθηκαν οι αποφάσεις, και βεβαίως, το δεύτερο είναι αυτοί η ποδοπατημένη αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου η οποία έχει συνθλιβεί το τελευταίο διάστημα"¨.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι δύσκολο αυτή η εικόνα πλέον να ανατραπεί, αλλά για τους εκπαιδευτικούς η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Είπε επίσης ότι θα πάνε στις συναντήσεις με καλή διάθεση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν εκείνοι οι συμβιβασμοί, που θα τους βοηθήσουν να έχουν μια ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. "Ένας θα είναι ο κερδισμένος αυτή την στιγμή, μόνο τα παιδιά. Δεν παίρνουμε εγωιστικά είτε η μια πλευρά φαντάζομαι ούτε και η άλλη, να λέμε ότι πρέπει να είναι win – win. Το win είναι ένα, να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά προς όφελος των παιδιών», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πάνε με κοινό έγγραφο και κοινές θέσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16:00 αντιπροσωπεία και από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συναντηθούν με νομικό σύμβουλο για να μελετήσουν τα επόμενα τους βήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα απορρίψουν τις προτάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και θα ζητήσουν ενεργοποίηση της ΜΕΠΕΥ .

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X