ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βλάβη σε υποθαλάσσιο καλώδιο έκανε «άνω-κάτω»τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών

Παράπονα για πολλά προβλήματα

Από βλάβη που προκλήθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, επηρεάζονται παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cyta.

Η Cyta σημειώνει ωστόσο ότι από τη βλάβη δεν επηρεάζονται οι λιανικοί πελάτες της καθότι ο Οργανισμός διαθέτει εναλλακτικές δρομολογήσεις της κίνησης μέσω άλλων υποθαλάσσιων καλωδίων, ώστε η υπηρεσία να συνεχίσει να παρέχεται απρόσκοπτα.

Παράλληλα, η Cyta υποστηρίζει επιχειρηματικούς και χονδρικούς της πελάτες στην εξεύρεση εναλλακτικών δρομολογήσεων και λύσεων για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών τους υπηρεσιών.

Νωρίτερα η εταιρεία Cablenet ενημέρωσε τους συνδρομητές της ότι είχαν αποκοπεί ταυτόχρονα τα δύο κύρια υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την Κύπρο με το εξωτερικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη διεθνής χωρητικότητα της Cablenet, κάτι που επηρεάζει την απόδοση των συνδέσεων διαδικτύου.

Η Cablenet ενημέρωσε επίσης ότι προβαίνει σε όλες τις δυνατές ενέργειες για αποκατάσταση της διεθνούς χωρητικότητας του δικτύου της το συντομότερο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
cyta  |  cablenet

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X