ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βγάζουν σκοπιά με τα κοντομάνικα οι Εθνοφρουροί

Δεν τους δόθηκαν ακόμη τα χειμερινά και κρυώνουν, ανέφεραν σε εφημερίδα

Με τα κοντομάνικα βγάζουν ακόμη σκοπιά οι Εθνοφρουροί, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», εθνοφρουροί κατήγγειλαν το γεγονός στην εφημερίδα. Όπως ανέφερα, βγάζουν σκοπιές με τα κοντομάνικα με αποτέλεσμα να κρυώνουν, καθώς δεν τους έχουν ακόμη δοθεί τζάκετ, αδιάβροχα και πουλόβερ.

Υπέδειξαν μάλιστα, πως την ίδια ώρα, η εθνοφρουρά προμηθευόταν στολές και άρβυλα χιλιάδων ευρώ για σκοπούς της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι τα χειμερινά παραδόθηκαν ήδη στους στρατιώτες που υπηρετούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ακολούθως θα διατεθούν και στους εθνοφρουρούς που υπηρετούν στις πόλεις και γενικά στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

«Όπως εξήγησε ο υπουργός, για τους εθνοφρουρούς εφαρμόζεται ό,τι εφαρμόζεται και στους στρατούς άλλων χωρών. Δεν υπάρχουν καλοκαιρινές και χειμερινές στολές, αλλά το καλοκαίρι που επικρατεί ζέστη αναδιπλώνουν τα μανίκια και τον χειμώνα που πέφτει η θερμοκρασία κατεβάζουν τα μανίκια της ίδιας στολής που φορούσαν και το καλοκαίρι», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, ανέφερε πως η αλλαγή γίνεται με διαταγή η οποία εφαρμόζεται την 1η Νοεμβρίου. Παρατήρησε ωστόσο, πως αν επικρατεί ψύχρα, δεν θα έχει επιπτώσεις ένας στρατιώτης αν κατεβάσει τα μανίκια και πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X