ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βάζουν τους καρδιοπαθείς όπου βρουν στο ΓΝ Πάφου

Υπερπλήρης η καρδιολογική κλινική

Υπερπλήρης είναι η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται καρδιοπαθείς και σε άλλους θαλάμους πέραν του καρδιολογικού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Joseph Moutiris.

Ο κ. Moutiris, όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, αυτό δεν είναι κάτι που τους ικανοποιεί, επειδή, πρώτον στερούν κλίνες από άλλες κλινικές και δεύτερον, οι καρδιοπαθείς δεν αισθάνονται ασφαλείς να νοσηλεύονται εκτός του χώρου τους.

Τα αίτια αυτού του φαινομένου, όπως εξήγησε, είναι η αύξηση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων στην Επαρχία Πάφου , παράλληλα με την αδυναμία του επεμβατικού καρδιολογικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, να δεχτεί πέραν του ενός εσωτερικού ασθενή την ημέρα, από το νοσοκομείο, για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική.

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, συνέχισε, έχει ήδη αποστείλει επιστολή στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας την άδεια για επιδότηση της στεφανιογραφίας-αγγειοπλαστικής σε νοσηλευόμενους ασθενείς μας, στα ιδιωτικά επεμβατικά εργαστήρια Λεμεσού και Λευκωσίας.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες εξάλλου, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, συνιστούν, - όπως είπε- η επεμβατική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων να γίνεται εντός 24, 48 ή το αργότερο 72 ωρών, από την εισαγωγή, η δε καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου , εξαρτώμενη αποκλειστικά από το επεμβατικό εργαστήρι στο νοσοκομείο Λεμεσού, αδυνατεί να τηρήσει αυτούς τους χρόνους, κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X