ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαρυχειμωνιά σε ολόκληρη την Κύπρο - Σφοδροί άνεμοι και καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο από το απόγευμα της Δευτέρας (14/1), επηρεασμένα από την χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή σε συνδυασμό με το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες με ισχύ μέχρι και τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης.


Φόνος Λεμεσού: Στη δημοσιότητα το όνομα του θύματος (pics)


Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/01/2019 Ώρα: 17:00
Ισχύει από: 22:00 14/01/2019

Μέχρι: 22:00 15/01/2019

«Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το εικοσιτετράωρο».

Παράλληλα η Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση και για ισχυρούς ανέμους. Όπως αναφέρει, η μέση ταχύτητα του νοτιοδυτικού ανέμου αναμένεται σε πολλές περιοχές 7 μποφόρ (σφοδροί) και τοπικά στα παράλι μέχρι 8 μποφόρ (θυελλώδης)

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση ισχύει από τις 08:00 το πρωί της Τρίτης (15/01) μέχρι και τις 20:00 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, µέχρι θυελλώδης, 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης και τοπικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και αρχικά ενδεχοµένως και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών την ώρα έκδοσης του δελτιου στην πλατεία Τροόδους ήταν 50 εκατοστά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X