ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο νέος τρόπος προαγωγής σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφασή του την Τρίτη, έχει προχωρήσει στην άρση της ανισότητας που υπήρχε στον τρόπο ανέλιξης μεταξύ των μελών της Αστυνομίας που κατέχουν θέση Αστυφύλακα ή Πυροσβέστη.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η αδικία αυτή έχει δημιουργηθεί στον τρόπο ανέλιξης των ατόμων αυτών από την κλίμακα Α3 στην κλίμακα Α5 και Α7.

«Δημιουργήθηκε συνεπεία ότι στις 31/7/2002 αποφασίστηκε η διαφοροποίηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να ανελιχθούν υπάλληλοι του δημοσίου, περιλαμβανομένων και μελών της Αστυνομίας στις κλίμακες που κατείχαν και λόγω του γεγονότος ότι έκτοτε δεν καθορίστηκαν τα απαραίτητα κριτήρια και ο τρόπος ανέλιξης. Έχει δημιουργηθεί μια ανισότητα αφού όσοι προσλήφθηκαν πριν το 2002 προάγοντο από την 5 στην 7 ενώ εκείνοι που προσλήφθηκαν μετά το 2002, η ανέλιξή τους από την 5 στην 7 ήταν συνδυασμένη με την κλίμακα 3», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αυτή η ανισότητα αίρεται με απόφαση του Υπουργικού, η οποία ρυθμίζει ότι για να ανελιχθούν από την 3 στην 5 θα απαιτείται να έχουν 12 χρόνια στη θέση Αστυφύλακα και από την 5 στην 7 να έχουν 16 συνολικά χρόνια.

«Η απόφαση του Υπουργικού ρυθμίζει, μπορώ να πω σωστά, τον τρόπο ανέλιξης των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αποκαθιστά την ανισότητα, και για το σκοπό αυτό θα αποταθούμε στον Εισαγγελέα με νομοσχέδιο το οποίο θα τροποποιεί το νόμο του 2002, ώστε να περιληφθεί ο καθορισμός κριτηρίων», εξήγησε ο κ. Νικολάου.

Υπενθύμισε ότι πρόκειται για θέμα που ηγέρθη το 2017 και τότε το Υπουργικό το εξέτασε (τον Αύγουστο του 2017) και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών τον ίδιο να μελετήσουν το θέμα της ανισότητας αυτής. «Υπήρξε μια αρχική απόφαση για τα κριτήρια για τις θέσεις αυτών που προσλήφθηκαν πριν το 2002 και μετά το 2012 και έγινε ρύθμιση το Νοέμβριο. Σήμερα γίνεται ρύθμιση αίροντας πλήρως την ανισότητα η οποία δημιουργείται για όσους προσλήφθηκαν την περίοδο 2002-2012», ανέφερε ο Υπουργός.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση