ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εκλέγονται σήμερα και οι Αντιπρυτάνεις

Το νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέδειξε η σημερινή ψηφοφορία που πραγμαποιήθηκε από η ώρα 8:45 μέχρι η 13.00. Η κάλπη κατέδειξε πως ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για τα επόμενα δύο έτη είναι ο Χριστοφίδης Τάσος με 199 ψήφους, έναντι του Παπαροδίτη Ευστάθιου που συγκέντρωσε 158 ψήφους. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα μέλη του Ακαδημαϊκού προσωπικού (302 στο σύνολο), οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συμβούλια των τμημάτων (97 στο σύνολο) και οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Προσωπικού (18 στο σύνολο). Τη θέση για την πρυτανεία διεκδίκησαν οι Χριστοφίδης Τάσος, Ραζής Πάνος, Παπαροδίτης Ευστάθιος και Κάκας Αντώνης. Ο Χριστοφίδης Τάσος θα αναλάβει τα ηνία της Πρυτανείας μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θητείας (16 Δεκεμβρίου) του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. 


Παν. Κύπρου: Αυτοί διεκδικούν την θέση του Πρύτανη (Πίνακες, Στοιχεία)


Τάσος Χριστοφίδης, Καθηγητής Μαθηματικών: Οι βασικές σπουδές έγιναν στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1983. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 και ακολούθησαν διδακτορικές σπουδές το 1987. Έχει διδάξει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Binghamton των ΗΠΑ ως επίκουρος καθηγητής, από το 1987 έως το 1991.

Εκλέγονται και Αντιπρυτάνεις

Σημειώνεται πως η ώρα 14.30 θα ανοίξουν οι κάλπες για να αναδειχθεί ο νέος Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων και ο νέος Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης. Τη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων διεκδικούν οι Βλαδιμήρου Ηρακλής, Διακίδου Ειρήνη – Άννα και Ξενοφώντος Χρίστος. Τη θέση του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης διεκδικούν οι Γιαπιντζάκης Ιωάννης, Δέλτας Κωνσταντίνος και Παπαναστασίου Πάνος. Η ώρα 17.30 θα κλείσουν οι κάλπες και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για να ανακοινωθούν γύρω στις 19.30 οι δύο νέοι Αντιπρυτάνεις.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X