ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο λόγος για τη ξαφνική μπόρα στην Κύπρο

Πότε αναμένεται να έρθει ξανά

Σε αστάθεια η οποία επηρεάζει και την Κύπρο οφείλεται η ξαφνική σύντομη μπόρα που έπληξε την χώρα γύρω στις 17.00 το απόγευμα και η οποία αναμένεται να σημειωθεί και αύριο, Πέμπτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Στεφανία Λοϊζου, Μετεωρολογικός Λειτουργός στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

«Η περιοχή χαρακτηρίζεται από αστάθεια η οποία μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίας τις απογευματινές ώρες δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να έχουμε τις μπόρες αυτές οι οποίες αναμένονται και αύριο Πέμπτη», είπε η κ. Λοϊζου.

Πρόσθεσε ότι «τα επίπεδα υγρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο, απόψε και αύριο, θα είναι αυξημένα με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλή νέφωση και αραιής ομίχλης κυρίως τις αυγινές ώρες».

Όπως είπε η Μετεωρολογικός Λειτουργός, «απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια θα κυμανθεί στους 21 βαθμούς, στους 22 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά».

Σήμερα και αύριο, συνέχισε, «η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Λευκωσία κυμάνθηκε γύρω στους 36 βαθμούς κελσίου και το ίδιο αναμένουμε και για αύριο Πέμπτη».

Ωστόσο, μέχρι το Σάββατο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και αντίστοιχα πτώση την Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X