ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο Κύπριος συνθέτης που σάρωσε στα βραβεία Jerry Goldsmith

«Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου μήκους 2018»

Ο νεαρός Κύπριος συνθέτης, Γιώργος Καλλής, βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου μήκους», στα φετινά Jerry Goldsmith Awards. Η τελετή για την απονομή των βραβείων σε διάφορες κατηγορίες μουσικής, πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, στην Ισπανία.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο βραβείο και η δεύτερη σημαντική διάκριση για τον ταλαντούχο Γιώργο Καλλή, στον οποίο απονεμήθηκε φέτος και το βραβείο καλύτερου ανερχόμενου συνθέτη από τους International Film Music Critics Awards, για την ταινία «The Last Warrior».

Ο Γιώργος Καλλής, μετά τη νέα κορυφαία βράβευσή του, δήλωσε: « Ήταν τιμή μου να γράψω το μουσικό θέμα για την εν λόγω ταινία, παραγωγή της Disney και του σκηνοθέτη Dmitriy Dyachenko. Αυτή η ταινία δεν είναι μόνο διασκεδαστική και περιπετειώδης αλλά, προπάντων, είναι μια ταινία που κέρδισε το κινηματογραφικό κοινό και, ως εκ τούτου, απέφερε και σημαντικές εισπράξεις στα ταμεία της».

«The Last Warrior» (Posledniy Bogatyr) είναι μία παιδική παραγωγή φαντασίας της Walt Disney/ Disney Russia, και η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ρωσική ταινία όλων των εποχών μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ο Γιώργος Καλλής συνέθεσε μια πολύ πλούσια μουσική επένδυση για την ταινία, εμπνευσμένος κυρίως από παραδοσιακά ρωσικά μουσικά θέματα. Η μουσική ηχογραφήθηκε στη Μόσχα από 70μελή ορχήστρα και χορωδία.

Τα Jerry Goldsmith Awards βραβεύουν κάθε χρόνο τους καλύτερους συνθέτες και ο κύριος σκοπός αυτών των βραβεύσεων είναι η αναγνώριση εξαιρετικής μουσικής στα οπτικοακουστικά. Αφορούν κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοπτικοακουστικών καθώς και διαφημίσεις έως και video games. Φέτος βραβεύθηκε και ο Κάρλος Ριβέρα, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Emmy για τη μουσική του τηλεοπτική σειρά Godless.

Η μουσική του Γιώργου Καλλή, στην ταινία «The Last Warrior», έχει εκδοθεί για την παγκόσμια μουσική πλατφόρμα από την εταιρεία Walt Disney Records. Η τελευταία μουσική σύνθεση του Γιώργου Καλλή είναι η μουσική για την ταινία, Cliffs of Freedom, και θα είναι έτοιμη με την ταινία τον Μάρτιο 2019.

links:
https://soundtrackfest.com/en/news/xiii-jerry-goldsmith-awards-winners/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X