ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή λόγω 25ης Μαρτίου

Δείτε ποιοι είναι ανά Επαρχία

Λόγω των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα της επετείου, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, η Αστυνομία έχει προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για την ασφάλεια του κοινού και τη διευκόλυνση της τροχαίας κυκλοφορίας.

Επαρχία Λευκωσίας

Λόγω της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας φανερωμένης και της Παρέλασης, στη Λευκωσία, θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης παρά το κατάστημα «Τσαούσιη», στο τέρμα του πεζόδρομου Λήδρας, στη λεωφόρο Στασίνου από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας, στη Λεωφόρο Ομήρου, στη Λεωφόρο Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη Λεωφόρο Ευαγόρου, από τα μεσάνυχτα της 24.03.18

Η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από η ώρα 09:00 της 25ης Μαρτίου στη Λεωφόρο Στασίνου, από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας και στη Λεωφόρο Βύρωνος από τα Φώτα Μουσείου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Επίσης, από τις 9.30π.μ. της 25ης Μαρτίου, η τροχαία κίνηση θα διακοπεί στον άξονα της παρέλασης, από τη συμβολή της λεωφόρου Στασίνου με την οδό Μπουμπουλίνας, στις Λεωφόρους Βύρωνος και Ομήρου, Μιχαλάκη Καραολή, Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη από τα Φώτα Τροχαίας προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Ως χώροι στάθμευσης οχημάτων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθορίζονται οι ακόλουθοι:

1. Ο χώρος στάθμευσης παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».
2. Ο χώρος στάθμευσης παρά το Άνοιγμα Κολοκάση.
3. Ο χώρος στάθμευσης παρά το κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 10:00π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Στροβόλου – Λακατάμειας – Ανθούπολης – Παρισσινού – Έγκωμης – Αγίου Δομετίου – Αγίου Παύλου, θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο για αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών Κινύρας- Κυκλικό Κόμβο Μάρκου Δράκου – Ρηγαίνης (Holiday Inn) - χώρο Στάθμευσης Λεωφορείων Πλατεία Σολωμού. Παράλληλα, μετά τις 10:00π.μ. τα αστικά λεωφορεία που προέρχονται από τις περιοχές Παλλουριώτισσας, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, Δασούπολης, Λατσιών, θα αποβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος, παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».

Επαρχία Λεμεσού

Στην επαρχία Λεμεσού η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και από τις 11π.μ.-2μ.μ. θα κλείσει για την τροχαία κίνηση το τμήμα του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου μέχρι τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Μακαρίου με τη λεωφόρο Πέτρου Τσίρου.

Επαρχία Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αθηνών και θα κλείσουν οι ακόλουθοι δρόμοι:

Η λεωφόρος Αθηνών, από τις 2π.μ. μέχρι τις 3μ.μ.

Η πλατεία Βασιλέως Παύλου, από τις 10π.μ., μέχρι τις 2μ.μ.

Τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου (πλησίον Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας) από τις 10π.μ. μέχρι τις 2μ.μ.

Η λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου (μέχρι τα φώτα Costa Coffee) από τις 10π.μ. μέχρι τις 2μ.μ.

Επίσης, για τη διέλευση της λαμπαδηφορίας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, η λεωφόρος Αθηνών θα κλείσει ξανά για την κυκλοφορία, από τις 6μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ..

Επαρχία Πάφου

Στην επαρχία Πάφου η παρέλαση θα εκκινήσει στις 11.15π.μ., από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, θα περάσει από την πλατεία Κένεντι και θα τερματίσει στη λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Για σκοπούς ομαλής διέλευσης της παρέλασης, από τις 9π.μ., μέχρι και το τέλος της παρέλασης, θα κλείσουν για την τροχαία κίνηση, η λεωφόρος Γρίβα Διγενή, η οδός 25ης Μαρτίου, η οδός Γλάδστωνος, η πλατεία Μητροπόλεως και τμήμα των λεωφόρων Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Αποστόλου Παύλου.

Επαρχία Αμμοχώστου

Η παρέλαση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στη λεωφόρο 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι. Ο δρόμος θα κλείσει για την τροχαία κίνηση, από το ύψος της συμβολής με την οδό 28η Οκτωβρίου, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, από τις 10π.μ. μέχρι και τις 12.30μ.

Διαμέρισμα Μόρφου

Στο διαμέρισμα Μόρφου η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί η ώρα 11 το πρωί στον κύριο δρόμο Ευρύχου – Τροόδους, από τη συμβολή με την οδό Γρ. Αυξεντίου στην Ευρύχου, μέχρι και την πάροδο που οδηγεί προς το χωριό Τεμπριά. Για τον λόγο αυτό, το πιο πάνω τμήμα του δρόμου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση, από τις 10.30π.μ., μέχρι και τις 11.30μ..

Η τροχαία κίνηση από και προς το Τρόοδος, θα διοχετεύεται μέσω των οδών Γρ. Αυξεντίου και Μαχαιρά, εντός της κοινότητας Ευρύχου.

Το κοινό προτρέπεται όπως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων παραμένει επί των πεζοδρομίων για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων.

Τέλος, το κοινό προτρέπεται όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X