ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η μονάδα που θα ενισχύσει την αστυνομία

Μηδενική ανοχή κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Μετά τα γεγονότα του Σαββάτου 5/5 και την δολοφονική επίθεση εναντίων των αστυνομικών, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σε σύσκεψη που είχε με την Ανώτατη Ηγεσία της Αστυνομίας, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την πάταξη του εγκλήματος και πολύ σύντομα θα ληφθούν μέτρα και αποφάσεις μεταξύ αυτών θα είναι η ίδρυση Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Με αφορμή την προχθεσινή υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δύο μελών μας στη Λεμεσό, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζ. Χρυσοστόμου συγκάλεσε σύσκεψη της Ανώτατης Ηγεσίας της Αστυνομίας σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Αφού κάλεσε την ηγεσία να δώσει όλες της τις δυνάμεις για την πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, επί του θέματος έγινε σε βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες με βάση τα αποτελέσματα των οποίων πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Μεταξύ αυτών θα είναι η ίδρυση Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων με βάση τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε ότι το οργανωμένο έγκλημα υπονομεύει την δημόσια τάξη, ασφάλεια και ευημερία ενός τόπου και η Αστυνομία οφείλει και θα μεριμνήσει για την ολιστική και ολοκληρωτική αντιμετώπιση και πάταξη του, με όλα τα εις τη διάθεσή της νόμιμα μέσα.

Σ’ αυτή την προσπάθεια η πολιτεία θα πρέπει να έρθει αρωγός με τη συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων στην Αστυνομία, με την παροχή όλων των νομικών εργαλείων που διαθέτουν πλείστα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την οριστική και άμεση απαλλαγή της Αστυνομίας από τα μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα.

Για όλα τα πιο πάνω ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X