ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η αιτία της πυρκαγιάς στο σταθμό της ΑΗΚ στη Μονή

Δείτε τι την προκάλεσε

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα σε ηλεκτρικούς συσσωρευτές (μπαταρίες) μέσα σε αποθήκη 40 τετραγωνικών μέτρων περίπου στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Μονής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 14 συσσωρευτές ενώ από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή του δωματίου. Οι συσσωρευτές χρησιμοποιούνται ως εφεδρεία σε περιπτώσεις έκτακτου ανάγκης.

Η κλήση λήφθηκε στις 02.26 τα ξημερώματα και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Λεμεσού με δύο οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν 3 πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης και 2 αναπνευστικές συσκευές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με λειτουργό της Α.Η.Κ και, όπως αναφέρεται, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Εξάλλου, χθες βράδυ, η ώρα 22.43, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τριώροφο ξύλινο υπό κατασκευή υποστατικό διαστάσεων 4x4 μέτρων περίπου το οποίο βρισκόταν σε κοίτη ποταμού στο δρόμο μεταξύ των χωριών Κονιά - Αναβαργός.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.11. Από την πυρκαγιά το υποστατικό κατέρρευσε το ξύλινο υποστατικό και το περιεχόμενο του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 23ης Μαρτίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 26ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 121 κλήσεις για βοήθεια, 87 πυρκαγιές, 31 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X