ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του ζεύγους στην Αγία Θέκλα

Δείτε τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος ζεύγους που εντοπίστηκε στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι ο θάνατος του ζεύγους φαίνεται να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα συνεπεία εισροής καυσαερίων στο σπίτι από την κεντρική θέρμανση που είναι εγκατεστημένη στην οικία.

Το ζεύγος John Vincent Mcleinn, 60 χρόνων από τη Βρετανία, και η Olga Alekseyevna Shayeva, 52 χρόνων από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από την Αστυνομία αναίσθητο την Κυριακή το απόγευμα στο σπίτι του στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, όταν φιλικό πρόσωπο του άνδρα ενημέρωσε το ΤΑΕ Αμμοχώστου, μετά από επίσκεψή του στην οικία.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον Ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους δεν έδειξε οτιδήποτε ωστόσο από τις σορούς λήφθηκαν δείγματα που εστάλησαν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Εξάλλου από τις έρευνες της Πυροσβεστικής, της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας διεφάνη ότι παραπλεύρως του σπιτιού όπου υπήρχε ο χώρος στάθμευσης, έγινε επέκταση για να στεγαστεί ο λέβητας της κεντρικής θέρμανσης υγραερίου. Ωστόσο το φουγάρο του λέβητα δεν εξείχε του στεγασμένου χώρου, αλλά συνδεόταν άμεσα με το εσωτερικό του σπιτιού μέσω ενός παραθύρου.

Από την έρευνα οι εμπειρογνώμονες οδηγήθηκαν στο εκ πρώτης όψεως συμπέρασμα πως το ζευγάρι εισέπνευσε αναθυμιάσεις από το φουγάρο του λέβητα κεντρικής θέρμανσης και ενδεχομένως ο θάνατος του να προκλήθηκε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X