ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 8χρονης

Τι έδειξε η νεκροτομή

Σε σηπτικό σοκ οφείλεται ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού, το οποίο άφησε χθες τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου είχε μεταφερθεί για δεύτερη φορά από τη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το σηπτικό σοκ που προκάλεσε τον θάνατο της 8χρονης

Νεκροτομή επί της σορού διενήργησε, το πρωί, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία διαπίστωσε πως ο θάνατος του παιδιού προήλθε από σηπτικό σοκ, ενώ δείγματα έχουν ληφθεί για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Η υπόθεση

Την Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, αργά το απόγευμα, μητέρα μετέφερε το 8χρονο παιδί της στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με υψηλό πυρετό. Οι επί καθήκοντι ιατροί εξέτασαν το παιδί και έκριναν ότι ο ασθενής έπρεπε να εισαχθεί για περαιτέρω νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης: Θρήνος: «Έφυγε» η Ρίκα Βαγιάνη

Με την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, και με την παρέλευση κάποιων ωρών, δόθηκε εξιτήριο μετά από αίτημα της μητέρας, η οποία και υπέγραψε το σχετικό έντυπο παρά τις συστάσεις των θεραπόντων ιατρών. Στη συνέχεια, περίπου στις 2 π.μ., η μητέρα μετέφερε εκ νέου το παιδί στο ΤΑΕΠ σε επιδεινωμένη κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να συνεφέρουν το παιδί, αυτό κατέληξε.

Για το περιστατικό ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ζήτησε όπως του υποβληθεί γραπτή έκθεση γεγονότων μέχρι αύριο για ενημέρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X