ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι απλά μέτρα προστασίας εναντίον κλοπής περιουσίας από σταθμευμένα αυτοκίνητα

Δείτε τι λέει η Αστυνομία

Περιστατικά κλοπής περιουσίας από σταθμευμένα οχήματα παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, αφού περιουσία που αφήνεται αφύλαχτη εντός των αυτοκινήτων είναι εύκολο να κλαπεί.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων και επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία Κύπρου για αποτροπή των κλοπών από οχήματα, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουν ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής τους από το όχημα τους, να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα τους ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

1. Εντός του οχήματος μας δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα είδη που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους, καθώς και στην πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, όπως σπάσιμο τζαμιού ή παραβίαση πόρτας του οχήματος.

2. Σταθμεύουμε το όχημα μας σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο, ενώ επίσης δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση