ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη Χριστόφια - Μιλτή: «Με την αγωγή ήθελε να εκβιάσει και να εκθέσει Χριστόφια, ΑΚΕΛ και Ομόνοια»

Επιφυλάχθηκε η απόφαση του δικαστηρίου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επιφύλαξε σήμερα την απόφαση του στην αγωγή που καταχώρησε ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια διεκδικώντας το ποσό των 21 εκατ. ευρώ.
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι των δύο πλευρών προέβησαν στις τελικές τους αγορεύσεις επί των θέσεων τους με το δικαστήριο να επιφυλάσσει την έκδοση της απόφασης του σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Κυριότερα σημεία αγόρευσης Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, δικηγόρου του κ. Χριστόφια

-Η έκθεση απαίτησης Νεοφύτου δεν καθορίζει ποια είναι η απαίτηση του από Χριστόφια

-Όλα τα έγγραφα και μαρτυρίες δεν αναφέρουν τι ζητά από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-Επικεντρώθηκε στην φιλία με Χριστόφια στις κοινές πολιτικές θέσεις τους ότι υποστήριζαν την ίδια ομάδα για τις απαιτήσεις του.

-Έκανε προσπάθεια να συνδέσει Χριστόφια με ΑΚΕΛ που δεν χρειαζόταν.

-Ο ίδιος ο Νεοφύτου είπε ότι δεν είχε συμφωνία γραπτή για τις εργασίες ενώ ήξερε ότι αυτό είναι παράνομο

-Ο ίδιος ο Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν τα ακίνητα στα οποία έγιναν εργασίες.

-Σκοπός της αγωγής ήταν να εκβιάσει και να εκθέσει τον Δημήτρη Χριστόφια το ΑΚΕΛ άλλα και την Ομόνοια

- Για πρώτη φορά εκφράσθηκε απαίτηση για τα έξοδα που ισχυρίζεται ο Νεοφύτου ότι κατέβαλε κατά την προεκλογική περίοδο του 2008 το 2013, όταν ο Δ. Χριστόφιας δεν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές

-Οι ισχυρισμοί Νεοφύτου για τα ποσά που πήγαν στα ταμεία της Ομονοίας και τα περί συμφωνίας με τον Χριστόφια δεν συνιστούν νόμιμη αντιπαροχή, υποστηρίζει η πλευρά του Δημήτρη Χριστόφια

-Δεν μπορεί να σταθεί η θέση Νεοφύτου λέει η υπεράσπιση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορούσε ο Δ. Χριστόφιας να καλύψει τους ισχυρισμούς Νεοφύτου για τα ποσά που έβαλε στην Ομόνοια; Μάλιστα συμπληρώνει η υπεράσπιση ο Νεοφύτου, ενώ έβαλε τόσο μεγάλα ποσά δεν έθεσε την επιτακτική ανάγκη κάποια στιγμή αποπληρωμή ενός μέρους των οφειλών ή να πετύχει μεγαλύτερες εξασφαλίσεις για τα ποσά που φέρεται να έβαλε στο σωματείο.

-Η θέση του Νεοφύτου στην ουσία ήταν πως ο Δ. Χριστόφιας ήταν σκιώδεις πρόεδρος της Ομονοίας υποστηρίζει η υπεράσπιση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

-Για τις εργασίες σε Κελλάκι και Μακεδονίτισσα η υπεράσπιση λέει πως έγιναν χωρίς γραπτή συμφωνία προηγούμενος. Ο Νεοφύτου με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ενήργησε ως εργολάβος.

-Η προσωπική εκτίμηση του Δ. Χριστόφια ήταν και είναι ότι αναγνωρίσει πως οφείλει κάποιο ποσό για τις εργασίες στις δυο οικίες, αναφέρει η υπεράσπιση η οποία ολοκλήρωσε την αγόρευση της

Υπεράσπιση Νεοφύτου

Η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων συνεχίζεται με την πλευρά του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

-Η θέση της πλευράς Νεοφύτου είναι πως για το θέμα της Ομόνοιας έγινε μια τριμερής συμφωνία μεταξύ του Δ. Χριστόφια του Μιλτιάδη Νεοφύτου και της εταιρείας του τελευταίου.

-Η απαίτηση της πλευράς Νεοφύτου είναι ξεκάθαρη και έχει να κάνει με την Ομόνοια και τα ποσά που έβαλε στο σωματείο. Για τις οικίες οι απαιτήσεις για εργασίες στη Μακεδονίτισσα.

-Για την προεκλογική περίοδο 2008 την πλευρά Νεοφύτου δεν την ενδιαφέρει το κατά πόσο στο ΑΚΕΛ λειτουργούν συλλογικά. Ο κ. Νεοφύτου όπως είπε ο δικηγόρος του δεν είναι μέλος του ΑΚΕΛ και αυτόν που ήξερε ήταν τον Δ. Χριστόφια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X